+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

NARANCSSZÜRET SZICÍLIÁBAN- 5 NAPOS GASZTROTÚRA PROGRAMJA

Gasztrotúra foglalás

VIGYÁZZ, KÉSZ, NARANCSSZÜRET SZICÍLIÁBAN!!!!!

Exclusive ajánlat 2019 januárra

Ha nem szereteted a hideget, de annál inkább kedveled a gasztronómiát a kellemes mediterán éghajlatot, ami januárban 15 fok a szigeten, illetve megtapasztalnád, hogy milyen narancsot szedni, akkor ne késlekedj jelentkezz januárra gasztrotúránkra.

PROMÓCIÓS AJÁNLATUNK

Gasztrotúra időpontja: 2019. Január 15-19.
5 nap szállás teljes ellátással +szervezett programok+transzferek+ narancsszüret.

MOST CSAK 650 EURÓ/FŐ

Helyek korlátozott számban elérhetők!

Az promóciós árajánlatunk 2018. december 2-ig érvényes.

Ezen időszak alatt, aki jelentkezik a megadott e-mail címen és befizeti a részvételi díj 30%-át, az általunk megjelölt bankszámlára, annak a promocióban megjelölt áron tudjuk biztosítani a túrát.
Ne késlekedj legyél te is az elsők között, vár a narancsliget és a szép idő Szicíliában.

Kurzusainkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban  Aranceto Hotelben Siracusában, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 5 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.


Óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzusra 10-12 éves kortól szívesen várunk. Ezt figyelembe véve nekik külön gasztotúrát szervezünk, hogy a kicsikkel is élmény legyen a közös főzés és kalandozás a szigeten.

 

5 napos „Narancsszüret Szicíliában” gasztrotúra programja

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 5 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a Szicíliaiak életéből és gasztronómiájából. Ideális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszer használatára és életérzésre.
A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- , Wizzair közvetlen járathoz igazodva keddtől – szombatig tart.

Gasztrotúra árának részletezése és tartalma

 • 4 éjszaka szállást reggelivel, 2 ágyas szobákban, igény esetén felár fizetésével egyágyas szobában.
 • 1 alkalommal általunk készített grill vacsorát .
 • 2 alkalommal könnyű ebéd ( pannino, arancino).
 • 2 alkalommal könnyű vacsora tészatféleségek és
 • 1 alkalommal pincevezetés kantinban borkostolást ebéddel, valamint kastélylátogatás.
 • 1 alkalommal ricotta készítés megtekintése és kóstoló.
 • 1 Siracusa Ortigia zöldség és halpiac látogatás.
 • 1 alkalommal együtt elkészített vacsora.
 • 1 alkalommal Alcantara szurdok látogatása.
 • 1 alkalommal Etna túra.
 • 1 alkalommal közös narancsszüretelés.
 • 4 városlátogatás (Taormina, Savoca, Siracusa, Noto)

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza

 • Kiutazás költségét Budapesti repülőtérre
 • repülőjegyet, repülőtéri illetéket ( WiZZAIR oldalán lehet foglalni), ( kivéve ha 2018.10.03-10 ig történik a foglalás)
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

Részletes programunk napi bontásba

1.nap

Önálló érkezés után, az élményekre és Szicíliára szomjazó csapatot a catania-i reptéren várjuk. Majd saját kisbusszal indulás a csodaszép Etnára,  1900 méterre merészkedünk fel, meleg pulcsira szükségünk lesz, mert lehet havas lezs a hegycsúcs.Ha megcsodáltuk a vulkanikus szinte „holdbéli” tájat busszal leereszkedünk Cataniába és egy könnyű kis ebédet elfogyasztunk egy helyi pékségben.Ezt követően mindössze 40 perces utazást követően megérkezünk a  gyönyörűséges ARANCETO Hotelba, miután elfoglaljátok szobáitokat egy kis welcome drinkkel várunk benneteket.

Mivel kevés időt töltötök e csodaszép szigeten, rögtön meg is nézzük hogyan készítik a ricottát mozarellát, pecorinót és bejárjuk a gazdaságot. Lehetőségünk lesz megkostólni a helyi sajtféleségeket. Majd indulunk vissza szállásunkra és ma este grillezni fogunk a szabadban.

2.nap

Korán ébredés követően kávé capuccino kíséretében kényelmesen megreggelizünk a szálláson. 🙂

Majd irány Siracusa halpiac és Origia óváros felfedezése. Megnézzük a helyi szokásokat és a belevetjük magunkat a piacozás élményébe( halpiac, zöldségpiac). Bevásárolunk az esti köszös vacsorához, halféleségekből. Innen irányt veszünk egy boros kantinba, ahol szép borokat fogunk kóstolni és könnyű ebéd kíséretében bemutatják a borászatot valamint II. Ferdinánd kastélyát. Miután kényelmesen elfogyasztottuk könnyű, de annál tartalmasabb ebédünket visszaérkezünk a szállásra, kicsit megpihenünk.

Ma este a kötények és a dolgos kezeitek napja, közös főzésé lesz a főszerep a konyhában. Menüsorban pedig különboző halféleségek kapnak helyet, úgy mint feketekagyló, rákos friss tészta, sütőben sült oráta, minezeket szakácsunk  irányításával készítjük el. Természetesen a főzés senki számára nem kötlelező, aki szeretne részt venni a munkafolyamatokban annak szorgos kezeire számítunk. Mindig nagyon jó móka és jó hangulat van főzőestjeinket. Természetesen a közösen elkészített menüsort finom borok társaságában fogyasztjuk el. A vacsora persze nem csak tengeri különlegességekből áll, az antipasto és a desszert sem maradhat el.

Az étkezések és közös főzések alatt  korlátlan üdítő és víz fogyasztást biztosítunk. Az álalunk felszolgált helyi borászatból érkező borok fogyasztása ingyenes. Egyéb alkoholos italok, illetve különböző típusú borok fogyasztása saját számlára történő fogyasztással rendezendő.

3.nap

8.30 körül elfogyasztjuk reggelinket a szálláson. Ez a nap is tartogat még érdekességeket, ma ismét útra kelünl és meglátogatjuk Savoca városkát, filmes helyszín. Megiszunk egy kv-t vagy egy capuccinót a Keresztapa filmben is látható és  Al Pacino által is látogatott Vitelli Bar-ban ezt követően teszünk egy könnyű sétát a Santa Lucia templomhoz, itt vette nőül Michael Corleone Apollonia-t.

Kis pinenőnk után indulunk is tovább Letojanni tengerparti városkában ebéd gyanánt egy finom szendvicset fogyasztunk el tetszés szerint választhatunk prosciutto vagy szalámi vagy sajtok közül. Az ebéd tartalmaz egy üveg vizet és egy kávét.

De lassan indulnunk kell tovább mert vár minket Taormina a Szicília kis ékszerdoboza és a teger felől Isola bella sziget. Közösen végig sétálunk a főutcán és felfedezzük a Taormina híres parkját. Ezt követően lehetőségetek lesz szabad programra, aki szeretne bejárhatja Taormina görög színházat és sétálhat a szűk kis sikátorokban. Isola Bella híres szígetére is át lehet merészkedni.

Miután megcsodáltuk e szép kis városkát indulunk Alcantara szurdokhoz, ahol megnézzük hogyan érkezik le a folyó egyenesen az Etnáról.

Ezt követően indulunk vissza szállásunkra, mai vacsorát mi készítjük nektek, helyi tészta féleségeket fogunk kóstolni.

4.nap

Kényelmes reggelinket követően ma bejárjuk a csodaszép szicíliai barokk stílusban épült Noto városkát.  Ebédünket is itt fogjuk elfogyasztani street food halas menü kíséretében (halas szendvics üdítő és kv a menü),

Ezt követően elindulunk a narancsligetbe, ahol a helyi termelő segítségével és vezetésével szüretelhetünk narancsot ki mennyit tud leszedni. Fantasztukus élmény a hatalmas gyümölcsök leszedése, mintha Óz a csodaországba járna.

 

Majd visszaindulunk Siracusába, szállásunkon fogunk vacsorát mi készítünk nektek édesköményes narancs salátát a frissen szüretelt gyümölcsből, illetve Pizzát különböző feltétekkel.

5.nap

Sajnos eljött az utolsó közös reggelink. Gyors csomagolás után 7:30 kor  indulunk is a reptérre mivel 9:20 kor már indul is a járatotok. Elrepült ez a pár nap lehet hogy egy kicsit fáradtan, de színes élményekkel gazdagodva indultok haza. Ez csak egy szelet volt Szicíliából, bízunk benne, hogy tetszet e meseszép sziget és hamarosan újra találkozunk.

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. A túra alkalmával látogatott amfiteátrumok (Siracus,Taormina) belépői önköltségesek. (szeméyenként 10 euro a belépő)

 

 

Foglalás menete

Ha elhatároztad magad nem marad hátra más mint, hogy elküldöd jelentkezésedet.

Miután átbeszéltünk mindent és írásban visszaigazoltuk fogalalásod a következőket tartsd szem előtt:

A foglalás a teljes összeg 20% előleg befizetése után ( euroban kell, hogy megérkezzen a bankszámlára) válik érvényessé, amit banki átulással kérünk teljesíteni.

A gasztrotúra fennmaradó összegét azaz 80% közvetlen megérkezésedkor kell teljesíteni szintén euróban és készpénzben. Amennyiben kevesebb, mint 30 nappal a választott gasztrotúra kezdőpnapja előtt lemondja foglalását sajnos az előleget elveszti. Abban az esetben, ha a jelentkező a foglalt személyek számával megegyező személyt vagy személyeket talál maga helyett a választott túrára ( és általuk az előleg befizetése megtörténik) természetesen a befizetett előleg  számára visszajár vagy az adott naptári évben megrendezett Sapori Siciliani gasztrotúránkra felhasználható.

Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt mihamarabb küldjétek el.

  Hozzájárulok, hogy a sziciliazamata.hu számomra e-mailt küldjön.
  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

  [recaptcha]

  Cégadatok

  Sapori Siciliani

  • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
   96100 Arenella
  • Tel.: +36 70 340 6172
  • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

  Tárhelyszolgáltató

  TeraHost Kft.

  • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
  • Tel.: +36 30 690 9394
  • E-mail: info@teratarhely.hu

  Szállás partnerünk

  Aranceto Hotel

  Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

  WizzAir

  Legutóbbi bejegyzéseink

  Share This