+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Szicíliai karnevál és gasztrotúra!

2019. március 2- 5.
Gasztrotúra foglalásRészletek

SZICÍLIAI KARNEVÁL ÉS GASZTROTÚRA PROGRAMJA

Karneváli hangulat és kellemes tavaszi idő vár márciusban minden kedves karneválózni vágyó vendégünket.
Szeretnél egy kicsit kimozdulni a hosszú tél után, akkor gyere velünk Szicíliába, ahol igazi színes Karneváli hangulat fogad sőt mi több még meg is fűszerezzük e hangulatot egy kis kulináris élvezetekkel.
Szicília egyik legnagyobb Karneváli forgatagába látugatunk el Acireale városba, ahol több évszázados múltra tekint vissza ez a szép hagyomány. Több hónapos keszülődés után mutatják be a közönségnek az alkotók remekműveiket. Láthatunk itt színes maszkokat, gigantikus méretűvé formált  kivilágított  és mozgó bábukat. A felvonulás több napig tart és zenés táncos csoportok és egyéni produkciók kísérik a forgatagot. Lélegzetelállító és egyben lenyűgöző a felvonulás kicsik és nagyok együtt élvezik e fantasztikus karnevált.

4 napos karneváli gasztrotúránk programja

Kurzusunkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, a szabadtéri medencés Aranceto Hotel*** komplexumban Siracusában, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 6 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 4 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a szicíliaiak életéből és gasztronomiájából. Ídális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszerhasználatára és életérzésre. Megismerkedhettek a vulkanikus termőtalaj által kínált zamatos gyümölcsökkel és zöldségekkel és azokból készített menüsorral.

Programjaink a főzőesteken túl változatos élményekben gazdag kalandozásokat tartogat

  • Acireale karneváli forgatagba látogatunk el egész estét betöltő szenzációs program.
  • Felfedezzük szicília ékszerdobozát Taormina várost, bejárjuk Görög kori amfiteatrumát és a város botanikus kertjét.
  • Taormina város alatt található Isola Bella sziget megtekintése.
  • Bejárjuk a hangulatos sikátoroktól kanyargós Siracusa Ortigia óvárost ( Világörökség részét képezi).
  • Kilátogatunk a siracusai zöldség és halpiacra, ahol a helyi termelőktől beszerezzük a főzéshez szükséges friss alapanyagainkat.
  • AciTrezza  Faraglioni szigetcsoport megtekintése és teszünk egy könnyed sétát Acicastello településen valamint bevesszük a csodálatos tengerparti várat.
  • Catania városlátogatás és megkótoljuk a híres Arancinót.
  • Megnézzük hogyan készítik a ricottát és egyéb sajtkülönlegességeket egy közeli manufaktúrába, ahol ebédet is kapunk a friss ricottából  és helyi szalámi különlegességekből.
  • Közös főzőest chef-ünk vezetésével és a ti segítségetekkel készítjük el 4 fogásos halas vacsoránkat.

A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- ,Wizzair közvetlen járathoz igazodva szombattól- keddig tart.
A szállás, étkezések ( reggeli-ebéd-vacsora), transzferek ,szervezett kirándulások, idegenvezetés lebonyolításában együttműködő patrnerünk Aranceto Hotel.

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. Bízom benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és hamarosan üdvözölhetünk gasztroturánkon itt Szicíliában.
Várunk titeket kettesben vagy akár baráti társasággal, pihenésnek, feltöltődésnek is remek program, de természetesen egyedül is bátran gyertek, mert ismerkedésre barátkozásra is pont ideális egy jó hangulatú közös főzés.

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza:
Kiutazás költségét, repülőjegyet ( WiZZAIR oldalán lehet foglalni), repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.
Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

A gasztrotúra ára: 550 euró/ Fő.
Létszám tekintetében min. 5 Fő, max., 7 Fő
Időpont: 2019. Március 2-5.

 

Legutóbbi bejegyzéseink

Legutóbbi bejegyzéseink

Share This