+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

6 napos „SAPORI PISZTÁCIÁS KALANDOZÁS"- GASZTROTÚRA

Gasztrotúra foglalás

Kedves Kalandvágyók!
Október elején kellemes kora őszi idő vár benneteket Szicilíában, végre elérkezett az idő a pisztácia szüretre. Az Etna lábánál található Bronte kis falucskában a pisztácia földjére látogatunk el egy kellemes kis szabadtéri pick-nick keretein belül szedünk pisztáciát.

Kurzusainkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban  Aranceto Hotelben Siracusában, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 5 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

Óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzusra 10-12 éves kortól szívesen várunk. Ezt figyelembe véve nekik külön gasztotúrát szervezünk, hogy a kicsikkel is élmény legyen a közös főzés és kalandozás a szigeten.

6 napos”Sapori Pisztáciás kalandozás”kurzusunk

Várunk szerettetel beneteket egy kis utónyaralással egybekötött gasztrokalandozásra Siracusába.A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 6 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a Szicíliaiak életéből és gasztronómiájából. Ideális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszer használatára és életérzésre. Megismerkedhettek a vulkanikus termőtalaj által kínált zamatos gyümölcsökkel és zöldségekkel és azokból készített menüsorral. A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- , Wizzair közvetlen járathoz igazodva keddtől – csütörtökig tart.

 

Gasztrotúra árának részletezése és tartalma

 • 5 éjszaka szállást reggelivel, 2 ágyas szobákban, igény esetén felár fizetésével egyágyas szobában.
 • Megérkezés napján büfé vacsora a késői időpontra tekintettel.
 • 1 alkalommal általunk készített grill vacsorát .
 • 2 alkalommal könnyű ebéd.
 • 1 alkalommal könnyű vacsora arancino vagy pizzaszelet.
 • 1 alkalommal pincevezetés kantinban borkostolást ebéddel, valamint kastélylátogatás
 • 1 alkalommal ricotta készítés megtekintése és büféebéd.
 • 1 Siracusa Ortigia zöldség és halpiac látogatás.
 • 2 alkalommal együtt elkészített vacsora.
 • 1 alkalommal Etna túra
 • 1 alkalommal pisztácia szedéssel összekötött picknick ebéd Bronte faluban.
 • 6 városlátogatás (Taormina, Savoca, Siracusa, Noto, Catania, Marzamemi)
 • 6 nap alatt fogyasztott prosecco, aperolspritz, víz, üdítő, bor.

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza

 • Kiutazás költségét,
 • repülőjegyet ( WiZZAIR oldalán lehet foglalni),
 • repülőtéri illetéket,
 • betegség-, baleset-,
 • poggyászbiztosítást.
 • túra alkalmával látogatott amfiteátrum, illetve Dóm belépők önköltségesek.
 • túráinkon a részletes programban feltüntett étkezéseken felüli egyéb étkezések önköltésgesek.

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

Részletes programunk napi bontásba

1.nap

Önálló érkezés után, az élményekre és Szicíliára szomjazó csapatot a catania-i reptéren várjuk. Egy mindössze 40 perces utazást követően megérkezünk a  gyönyörűséges ARANCETO Hotelba, elfoglaljátok szobáitokat. Természetesen welcome drinkkel várunk benneteket, egy könnyű svédasztalos vacsora és egy-két pohár bor elfogyasztásával zárjunk az estét, hiszen már későre jár.

2.nap

Korán ébredés követően kávé capuccino kíséretében kényelmesen megreggelizünk a szálláson.

Majd irány Siracusa  halpiac és Origia óváros felfedezése Megnézzük a helyi szokásokat és a belevetjük magunkat a piacozás élményébe( halpiac, zöldségpiac). Bevásárolunk az esti köszös vacsorához, halféleségekből. Majd kicsit megfáradva, de kényelmesen elfogyasztjuk finom pannino ebédünket a Burgio  tesvéreknél a piacon található hangulatos kis Bar-ban. (Az ebéd tartalmaz egy panninot ízlés szerinti választékkal, azaz különböző prosciuttok és szalámik, valamint olivabogyó és szárított paradicsom és egyéb helyi hozzávalókkal. Valamint egy üveg vizet és egy kv-t vagy capuccino. Természetesen ezen kívül, ha szeretnétek még valamit fogyasztani van rá lehetőség, önköltségen.)

Miután kényelmesen elfogyasztottuk könnyű, de annál tartalmasabb ebédünket visszaérkezünk a szállásra magunkhoz vesszük fürdőruhánkat és irány a tenger Fontane Bianche homokos öböl, kicsit  sziesztázunk a tengerparton.

19:00 környékék közösen chef-ünk vezetésével és a ti segítségetekkel készítjük el halas vacsoránkat, kalandra fel kis szakácsok vár a konyha minket.

Pezsgő és borok kisérik  végig a vacsorát.

3.nap

Bőbőséges reggelit követően, ma irányt veszünk Noto felé és felfedezzük a sziciliai barokk stílusban épült kis várost. Könnyű ebédünk street food étel lesz ma, ami tartalmaz ( rántott halféleségeket, egy üveg ásványvíz és egy kv.) természetesen minden étkezéskor lehetőségetek van a menün felül is étkeznetek, önköltségen. Miután elfogyasztottuk finom kis ebédünket útrakelünk és megnézzük Marzamemi tengerparti kis városkát. Ismét szükség lesz a fürdőruhákra.

Ha kipihentük magunkat hozzávetőlegesen 18:00 óra magasságában visszaérkezünk a szállásra. Kicsit megpihenünk és elkrortyolunk egy pohár finom helyi bort a medence körül.

Ma a vacsorát mi készítjük nektek, ami nem más lesz mint grillezés a szabadban. Különböző pácolt húsfélék és kolbász, idény saláta kíséretében. Hangultaos kis kerti grill estének nézünk elébe. Vacsora közben átbeszéljük aznapi közös élményeinket.

4.nap

8.30 körül elfogyasztjuk reggelinket a szálláson és a mai nap kicsit a túrázásé lesz a szerep. Felmerészkedünk az Etnára Nicolosi felől és megnézzük a már nem aktív krátert és a csodaszép vulkanikus kietlen tájat.

Dél környékén a Pozzio pékségben fogyasztjuk el ebédünket foccaciát,  pizza szeletet, vagy panninit kérhettek egy üveg víz vagy üdítő kíséretében. Majd ismét úrta kelünk és felfedezzük Savoca kis várost a Keresztapa film forgatási helyszínét valamint a híres Vitelli bárban elfogyasztunk egy kv-t vagy capuccinot.

De lassan indulnunk kell tovább mert vár minket Taormina a Szicília kis ékszerdoboza és a teger felől Isola bella sziget . Közösen végig sétálunk a főutcán és felfedezzük a Taormina híres parkját. Ezt követően lehetőségetek lesz szabad programra, aki szeretne bejárhatja Taormina görög színházat és sétálhat a szűk kis sikátorokban.

Ezen az estén lehetőségetek lesz egy szabad romantikus vagy baráti  vacsorára Taorminában. Találkozás a kisbusznál. 22:00 körül, de természetesen megbeszélés alapján.

5.nap

Kényelmes ébredés után a tegnapi nap fáradalmait kipihenjük a medence körül. Egész délelőttött itt fogjuk tölteni, napfürdőzünk.

Majd 11:30 körül ebédünket már a Lucia kantinjában szép borok kíséretében fogyasztjuk el. Miután megtekintettük II. Ferdinánd kastélyát és bejártuk a botanikus kertet és ismét Siracusa az irány és hajókázni indulunk és meglessük a várost Ortigia felől.

Fürdőruhát mindenképp hozzatok, mert az idő alkalmas fürdésre, sőt a hajóról lehetőségünk lesz csobbani és utána tusolni is. Hangulatos kis hajókázás után irány a szállásra sziesztázunk egy kicsit a medence körül.

És ma is 18:00 körül ismét a szorgos kezeké és a kötényeké lesz a főszerep a konyhában ugyan is ma közösen főzünk szakácsunk vezetésével.

6.nap

Utlsó napunkon kényelmes ébredést engedélyezünk ma magunknak és a szokásos reggelinket követően, gyors csomagolás és már is indulunk is elviszünk benneteket és bejárjuk az egyik legrégebbi római Amfiteátrumot megnézzük a kőfejtőt és Dionüsziosz”fülét” Siracusában.  A könnyű kis túránkat követően ellátogatunk és megnézzük hogyan készítik a ricottát valamint bejárjuk a gazdaságot, megebédelünk a farmon, a helyi finomságokból. Salámi, ricotta, sajt féleségek.

Ebédünk után útrakelünk és Catania felé vesszük az irányt. Sétálunk a via Etnán megnézzük az ókori catania romjait.

Legetőséget biztosítunk neketek délután egy kis szabad programra shoppingra suvenir vásárlásra. 18:00 körül Találkozunk a Villa Bellininél és vacsorára eszünk egy Arancinot azaz rizses kis bombát raguval vagy sajttal töltve, Cataniaiak híres és kedvelt étele, ásványvíz vagy üdítő kíséretében és természetesen az elmaradhatatlan kv. Majd hozzávetőlegesen 19:30 órakkor  érkezés a repülőtérre. A járatotok Budapestre 21.50 kor indul.

Elrepült ez a pár nap. Lehet, hogy egy kicsit fáradtan , de színes élményekkel gazdagodva indultok haza. Ez csak egy szelet volt Szicíliából, de bízzunk benne, hogy megéreztéttek   Szicília zamatát!

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten.

A gasztrotúra díja: 800 euró/ Fő.
Létszám tekintetében: min. 5 Fő, max., 7 Fő

Foglalás menete

Ha elhatároztad magad nem marad hátra más mint, hogy elküldöd jelentkezésedet.

Miután átbeszéltünk mindent és írásban visszaigazoltuk fogalalásod a következőket tartsd szem előtt:

A foglalás a teljes összeg 20% előleg befizetése után ( euroban kell, hogy megérkezzen a bankszámlára) válik érvényessé, amit banki átulással kérünk teljesíteni.

A gasztrotúra fennmaradó összegét azaz 80% közvetlen megérkezésedkor kell teljesíteni szintén euróban és készpénzben. Amennyiben kevesebb, mint 30 nappal a választott gasztrotúra kezdőpnapja előtt lemondja foglalását sajnos az előleget elveszti. Abban az esetben, ha a jelentkező a foglalt személyek számával megegyező személyt vagy személyeket talál maga helyett a választott túrára ( és általuk az előleg befizetése megtörténik) természetesen a befizetett előleg  számára visszajár vagy az adott naptári évben megrendezett Sapori Siciliani gasztrotúránkra felhasználható.

Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt mihamarabb küldjétek el.

Foglalás

  Hozzájárulok, hogy a sziciliazamata.hu számomra e-mailt küldjön.
  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

  [recaptcha]

  Cégadatok

  Sapori Siciliani

  • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
   96100 Arenella
  • Tel.: +36 70 340 6172
  • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

  Tárhelyszolgáltató

  TeraHost Kft.

  • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
  • Tel.: +36 30 690 9394
  • E-mail: info@teratarhely.hu

  Szállás partnerünk

  Aranceto Hotel

  Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

  WizzAir

  Legutóbbi bejegyzéseink

  Share This