+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Sapori Pisztáciás kalandozás

2018.október 4.–október 9
Gasztrotúra foglalásRészletek

Kedves Kalandvágyók!

 

„SAPORI PISZTÁCIÁS KALANDOZÁS” GASZTROTÚRA PROGRAMJA

Október elején kellemes kora őszi idő vár benneteket Szicilíában, végre elérkezett az idő a pisztácia szüretre. Az Etna lábánál található Bronte kis falucskában a pisztácia földjére látogatunk el egy kellemes kis szabadtéri picknick keretein belűl szedünk pisztáciát.
Kurzusunkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban Siracusában, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 6 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

6 napos „SAPORI PISZTÁCIÁS KALANDOZÁS”kurzusunk:

Várunk szeretettel benneteket egy kis utónyaralással egybekötött gasztrokalandozásra Siracusába. A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 6 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a szicíliaiak életéből és gasztronomiájából. Ídális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszerhasználatára és életérzésre. Megismerkedhettek a vulkanikus termőtalaj által kínált zamatos gyümölcsökkel és zöldségekkel és azokból készített menüsorral.

Programjaink a főzőesteken túl változatos élményekben gazdag kalandozásokat tartogat

 

  • Bejárjuk a hangulatos sikátoroktól kanyargós Siracusa Ortigia óvárost ( Világörökség részét képezi).
  • Etna lábánál található bájos Bronte kis faluban, a pisztácia földjén pisztáciát szedünk, íllete betekintést kapunk a feldolgozás folyamatában, természetesen egy kis picknik a szabadban a helyi specialításokból.
  • Kilátogatunk a siracusai zöldség és halpiacra, ahol a helyi termelőktől beszerezzük a főzéshez szükséges friss alapanyagainkat. Illetve az Ókori piac helyszínét is bejárjuk.
  • Megnézzük az egyik legrégebbi római kori Amfiteátrumot és botanikus kertjét Siracusában.
  • Felfedezzük a szicíliai barokk stílusban épült Noto várost.
  • Taormina városlátogatás és Isola Bella sziget.
  • Meglátogatjuk a Keresztapa film forgatási helyszínét Savoca városkát.
  • Felmegyünk az Etnára és túrázunk egy kicsit.
  • Catania városlátogatás és eszünk egy finom Arancinót.
  • Pihenésként kicsit napfürdőzünk Fontane Bianche homokos strandján.

A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- ,Wizzair közvetlen járathoz igazodva csütürtöktől- keddig tart.
A szállás, étkezések ( reggeli-ebéd-vacsora), transzferek ,szervezett kirándulások, idegenvezetés lebonyolításában együttműködő patrnerünk Aranceto Hotel.
Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. Bízom benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és hamarosan üdvözölhetünk gasztroturánkon itt Szicíliában.
Várunk titeket kettesben vagy akár baráti társasággal, pihenésnek, feltöltődésnek is remek program, de természetesen egyedül is bátran gyertek, mert ismerkedésre barátkozásra is pont ideális egy jó hangulatú közös főzés.

Legutóbbi bejegyzéseink

Legutóbbi bejegyzéseink

Share This