+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Rólunk

Sapori siciliani

Buongiorno a tutti, benvenuti in Sicilia

Egy kicsit Rólunk és az inspirációnkról…..

Úgy golndoljuk, hogy enni jó és finomat enni még jobb… hát még szicíliai ételeket készíteni mennyire fantasztikus élmény jó társaságban és finom borokkal mi pont ez az élményt szeretnénk veletek megosztani.

Véleményem szerint nincs rossz szakács csak kedvetlen….A főzéshez fantázia kell és már is sokkal könnyebben megy minden, persze egyszerűbb, ha az ember lányának egy igazi olasz a párja mint mentor.

Dóri & Laci

Gasztro kalandozásom 5 évvel ezelőtt kezdődött, mikor megérkeztem erre a mesés szigetre. Természetesen a szerelem szárnyán repültem idáig és nagyon úgy tűnik, hogy itt is maradok egy jó darabig.
Szicíliában azon felül, hogy a tenger meseszép és szinte egész évben kellemes a klíma különösképpen az is a vonzó, hogy tökéletesen lehet ötvözni a nyaralás élményeit egy kis turisztikai és gasztronómiai barangolással. Szicília  a világ egyik legizgalmasabb kulináris desztinációja. Rengeteg ihlettet és ötletet lehet meríteni a helyiektől. Mindenkinek van egy elképzelése Szicíliáról, legfőképp a maffia jut eszünkbe rögtön. De a valóság teljesen más…

Hogy a lényegre térjek gasztotúránk  megalapításában nagyrészt a szicíliaiak és konyhájuk iránti szeretet vezérelt. Örömömre itt központi téma az evés és a főzés, szinte minden beszélgetés és összejövetelnél egy kicsit főzünk elméletben és gyakorlatban is. Élményekben gazdag és hangulatban színes gasztrokalandozásaim során szinte passzíómmá vált a főzés, ennek köszönhetitek most ti is kurzusunkat.

A főzést nagyban megkönnyíti, hogy a mediteràn éghajlatnak köszönhetően mindig van friss idényzöldség és gyümölcs. Mindennap lehetőségünk van a helyi termelői piacon bevásárolni,vasárnaponként, pedig a kisebb falvakban tudjuk mindezt kényelmesen megtenni. Elég ha kilátogatunk egy reggel és már is meg van az aznapi menünk. Épp ezen személyes élményektől vezérelve , jött az inspiráció, hogy ti is belelássatok a helyi sziciliai hétköznapi életbe gasztrotúránk alkalmával nem csak főzünk mi több el is látogatunk helyi piacokra és közösen vásárolunk be a főzéshez az éppen aktuális idényzöldségekből. Télen friss articsóka, édeskömény vagy akár brokkoli ad igazi ötletet az ebédhez. Vagy szinte otthon nem is ismert és elterjedt cicoria vagy bietola zöldségek. Padlizsán,cukkini és paradicsom pedig a sziciliai konyha alapja.

Hogy a lényegre térjek gasztotúránk  megalapításában nagyrészt a szicíliaiak és konyhájuk iránti szeretet vezérelt. Örömömre itt központi téma az evés és a főzés, szinte minden beszélgetés és összejövetelnél egy kicsit főzünk elméletben és gyakorlatban is. Élményekben gazdag és hangulatban színes gasztrokalandozásaim során szinte passzíómmá vált a főzés, ennek köszönhetitek most ti is kurzusunkat.

Szicíliában generációk főznek közösen, amiben különösképp az a szórakoztató és vonzó, hogy egyfolytában eszünk és persze finom borokat kostolunk. Kúrzusunkon ezt a italia életérzést szeretnénk átadni megosztani veletek. Álmom megvalósításában természetesn olasz párom és mentorom valamint Laci barátom van segítségemre, aki hasonlóan megkedvelte a szicíliai életérzést és ezzel együtt a Sziciliaikat. Abban is biztos vagyok, hogy a kurzus során gyarapodig az olasz szókincsetek, mert ugye olaszul mindenki tud pár szót.

Bízom benne, hogy általunk ti is megszeretitek a szicíliai ízeket és a szicíliai szín és hangulatkavalkádot és visszalátogattok e csodálatos szigetre, de nem mint turista ha nem mint vendég.
Bemutatkozásunkat egy közkedvelt Goethe idézettel fejezném be:
„Szicilia nélkül nem lehet igazi képünk Itáliáról, itt van a kulcsa mindennek.”

Mindenkit nagy szerettel várunk kurzusainkon, gyertek bátran szép borokat és finom ételeket kostolni.
Találkozunk Sziciliában
Dóri & Laci

Cégadatok

Sapori Siciliani

  • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
    96100 Arenella
  • Tel.: +36 70 340 6172
  • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

Tárhelyszolgáltató

TeraHost Kft.

  • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
  • Tel.: +36 30 690 9394
  • E-mail: info@teratarhely.hu

Szállás partnerünk

Aranceto Hotel

Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

WizzAir

Legutóbbi bejegyzéseink

Share This