+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Pepata di cozze

Buongiorno!
Íme a gasztrotúránkon elkészített ételek receptje, hogy otton is közösen eltudjátok készíteni.
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: max.10 perc
Adag: 4 főre
Pepata di Cozze
Hozzávalók:
Fekete kagyló 1,5 kg
Őrölt fekete bors
Egy kis csokor petrezselyem
2 gereszd fokhagyma
Tálaláshoz:
Citrom
Elkészítés:
Alaposan megmossuk az egészséges zárt kagylókat. Válogassuk ki ami nyitott, törött vagy sérült, azokat nem fogjuk felhasználni. Folyó csapvíz alatt összedörzsölve a kagylókat alaposan mossuk meg, illetve szivaccsal is dörzsöljük át. A kagyló ugynevezett bajuszát szedjük le. Ahogy láthattátok a főzőesten.
Vegyünk elő egy lábost tegyük bele a megmosott feketekagylókat. Dobjunk bele a megmosott petrezselymet szárával együtt és ízlésszerint borsozzuk meg. Fedjük le a lábost és lassú tűzőn néha kerevjük meg, hogy a tetején levő kagylók alulra kerüljenek, max. 10 percig főzzük, ne tovább mert kiszárad a kagyló.
Táláskor tegyünk néhány gereszd citromot a tányérra.
Buon appatito.:-)
www.sziciliazamata.hu

Share This