+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Lóbab avagy Fave

Buongiorno!
Fókuszban a Lóbab avagy Fave.
Hoztam nektek egy nagyon könnyen elkészíthető ízletes tavaszi ételt, akár köretnek is tálalható, de magában is fogyasztható. Vegeteriániusok figyelem
Ha tavasz akkor lóbab szezon.
Íme a recept:
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: max.20 perc
Adag: 2 főre

Hozzávalók:
1 kg lóbab
2 újhagyma vagy fél vöröshagyma
egy kis csokor petrezselyem
csipetnyi só, és bors
olivaolaj
Elkészítés:
Kifejtük a babokat és megmossuk. Megpirítjuk a hagymát az olívaolajon majd hozzáadjuk a friss lóbabot és a petrezselymet. Lassú tűzön kevergetjük és néha egy kis vízzel felengedjük, hogy ne csak piruljon, ha nem puhára párolodjon a lóbab.
Egy csipetnyi sóval és borssal ízesítjük.
Ugye milyen egyszrű és nagyszerű kis recept.
Buon appetito. 
https://www.facebook.com/sziciliazamata/videos/1494678667308186/?t=0
www.sziciliazamata.hu

Share This