+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Peperoni ripieni (töltött paprika szicíliai módra)

Buongiorno!
Egy tipikus könnyen elkészíthető szicíliai recept.
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 50 perc
Főzési idő: max.30 perc
Adag: 4 főre
Hozzávalók:
12kerek kis paprika
300 gr zsemlemorzsa
3 evőkanál reszelt kecskesajt( ez kihagyható a receptből ha nehezen tudjuk otthon beszerezni)
3 evőkanál reszelt parmezán
egy kisebb csokor petrezselyem( ez ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
egy kis gerezd fokhagyma ( vagy helyettesíthető 1 újhagymával)
150 ml paradicsomszósz
15 dkg apróra felkockázott sajt ( ízlésetekere bízom a sajt típusát -lényeg h ne sós sajt legyen- mondjuk trapista)
1 evk olívaolaj
ízlés szerint só és bors
Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, a csumájánál levágjuk, ha szeretnénk a végén használhatjuk kis fedőként a levágott szárakat.
Kikaparjuk a paprikákat és félretesszük, amíg elkészítjük a töltelèket.
Egy tálba összegeverjük a zsemlemorzsát a paradicsompürével, hozzáadjuk az olajat és összekeverjü,hoghomogén legyen. Ezt követően beletesszük a felkockázott sajtot, hagymát, petrezselymet majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Vigyázzunk ezzel a 2 fűszerrel, mert a reszelt parmezán és a felkockázott sajt is sós, illetve a borssal is óvatosan bánjunk.
Ha jól összekevertük a hozzávalókat, akkor elkezdhetjük megtölteni a kimagvazott,megmosott paprikákat.
Én egy kicsit leszoktam nyomkodni a masszát, amikor betöltöm a paprikába.
Ha megvagyunk a paprikák töltésével helyezzük egy tepsibe őket és kicsit locsoljuk meg olívaolajjal. Nem kell, hogy álljon az olaj a paprikák alatt…..
Előmelegített 180C fokos sütőben 30 percig sütjük.
Amikor a paprika megpuhult és egy kicsit megpirosodtak készen van az isteni finom szicíliai töltött paprika.

Buon appetito
www.sziciliazamata.hu

Share This