+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu
Polpette di melanzane

Nehézségi fok: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc

Főzési idő: max. 15 perc

Adag: 4 főre

Hozzávalók:

  • 800 gr padlizsán (2/3db közepes méretű padlizsán)
  • 150 gr zsemlemorzsa
  • 1 gerezd közepes méretű fokhagyma ( ízlés szerint)
  • Egy csipetnyi apróra vágott petrezselyem
  • Olaj a sütéshez
  • 2 tojás
  • Só ízlés szerint
  • 120gr parmezán sajt
  • Ízlés szerint só és fekete bors

Elkészítése:

Alaposan megmossuk a padlizsánokat és feldaraboljuk kb.2cm x 2cm darabokra. Egy fazékba helyezzük őket, felengedjük annyi vizzel, hogy ellepje a padlizsánt, majd puhára fözzük, vigyázzunk ne forraljuk túl. Ezt követően kiszedjük egy tésztaszűrőbe és hagyjuk kihűlni, majd a kezünkkel kinyomkodjuk a felesleges vizet a padlizsánból.

A kinyomkodott padlizsánt beletesszük egy tálba hozzákeverjük a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát( ízlés szerint), zsemlemorzsát végül a parmezánt és sózzuk borsozzuk. Elkezdjük összedolgozni a hozzávalókat, ha esetleg túl lágy lenne az állaga tegyünk hozzá elegendő mennyiségű zsemlemorzsát. Majd apró gombócokat formálunk a tenyerünkkel, hasonló módon mint amikor húsból készítünk fasírtot. Ha valaki jobban szereti lehet laposabb formát is kialakítani.  Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük kisütni a  padlizsán fasirtokat.

Tálalhatjuk akár előételként vagy főételként is. Kivàló főzelék mellé feltétként.

Buon appetito.

Dóri & Laci

 

Share This