+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu
Buongiorno Gasztrotúrázók!

Pasta fresca ai gamberi e pomodorini

Nehézségi fok: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc

Főzési idő: max.20 perc

Adag: 4 főre

Hozzávalók:

  • Hozzávetőlegesen 400 gr tészta ( a tészta formáját ízlésetekre bízzuk)
  • 300 gr megtisztított rák (ami hozzávetőlegesen 700gr hámozatlan rák)
  • 500 gr datolya paradicsom
  • 1 kis fej fokhagyma
  • Pár levél friss bazsalikom
  • 3-4 evőkanál Olivaolaj
  • Ízlés szerint só
  • kis kanál cukor

Tálaláshoz:

Pár levél friss bazsalikom.

Elkészítés:

Megmossuk a datolya paradicsomokat, ketté vágjuk őket. Közben egy serpenyőben beleöntjük az olivaolajat a fokhagymát és bazsalikomot, hozzá adjuk a felvágott paradicsomot és feltesszük lassú tűzön főzni. Gyakori kevergetés mellett hagyjuk szétfőni a paradicsomokat. Ízés szerint egy kis sót teszünk bele és egy kis kanál cukrot.

E közben megtísztítjuk és megmossuk a rákot (csak belsejére lesz szükségünk, így kifordítjuk a páncéljából.)

Feltesszük főni a vizet a tésztának,teszünk bele egy kis sót, mindig a tészta csomagolásán feltüntetett ideig főzzük. Általában -friss tészta esetén -max. 6 perc, száraz tészta esetén 10-12 perc a főzési idő.

Eközben ha a paradicsomunk szétpárolódott, akkor ebbe paradicsomos szószba beledobjuk a megmosott és lecsepegtetett rákokat, majd lassú tűzön kevergetés mellett kifehéredésig főzzük. Ez maximum csak 5 percet igényel, ha tovább főzzük megkeményednek a rákok.

Már csak a kifőtt tésztát kell beleforgatnunk ebbe a finom friss paradicsomos rákos szószba és már készen is van e fenséges étel.

Buon appetito!

Sapopri Siciliani

Dóri & Laci

www.sziciliazamata.hu

Share This