+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Narancsszüret és Gasztrotúra Szicíliában 2020. január 28- február 1

Gasztrotúra foglalás

VIGYÁZZ, KÉSZ, NARANCSSZÜRET SZICÍLIÁBAN!!!!!

Exclusive ajánlat 2020 januárra

Ha nem szereteted a hideget, de annál inkább kedveled a gasztronómiát a kellemes mediterán éghajlatot, ami januárban 15-20 fok a szigeten, illetve megtapasztalnád, hogy milyen narancsot szedni, akkor ne késlekedj jelentkezz januárra gasztrotúránkra.

PROMÓCIÓS AJÁNLATUNK

Gasztrotúra időpontja: 2020. Január 28- február 1.
5 nap szállás teljes ellátással +szervezett programok+transzferek+ narancsszüret.
Helyek korlátozott számban elérhetők!

MOST CSAK 790 EURÓ/FŐ
Az promóciós árajánlatunk 2019. december 31- ig érvényes.

Ezen időszak alatt, aki jelentkezik a megadott e-mail címen és befizeti a részvételi díj 30%-át, az általunk megjelölt bankszámlára, annak a promocióban megjelölt áron tudjuk biztosítani a túrát.
Ne késlekedj legyél te is az elsők között, vár a narancsliget és a szép idő Szicíliában.

5 napos „Narancsszüret Szicíliában” gasztrotúra programja

Kurzusainkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban  Addauro Resort**** Siracusában, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 5 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.


Óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzusra 10-12 éves kortól szívesen várunk. Ezt figyelembe véve nekik külön gasztotúrát szervezünk, hogy a kicsikkel is élmény legyen a közös főzés és kalandozás a szigeten.

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 5 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a Szicíliaiak életéből és gasztronómiájából. Ideális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszer használatára és életérzésre.
A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- , Wizzair közvetlen járathoz igazodva keddtől – szombatig tart.

 

Gasztrotúra árának részletezése és tartalma

 • 4 éjszaka szállást teljes ellátással, 2 ágyas szobákban, igény esetén felár fizetésével egyágyas szobában.
 • 1 alkalommal általunk készített grill vacsorát( különféle húsokat ls zöldségfékeségeket tartalmaz).
 • 2 alkalommal könnyű ebéd ( pannino, arancino).
 • 2 alkalommal könnyű vacsora tészatféleségek és
 • 1 alkalommal pincevezetés kantinban borkostolást ebéddel.
 • 1 alkalommal ricotta készítés megtekintése és kóstoló.
 • 1 Siracusa Ortigia zöldség és halpiac látogatás.
 • 1 alkalommal együtt elkészített halas vacsora.
 • 1 alkalommal Scicli városlátogatás.
 • 1 alkalommal Etna túra.
 • 1 alkalommal közös narancsszüretelés.
 • 6 városlátogatás (Taormina, Savoca, Siracusa, Noto, Scicli, Catania)

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza

 • Kiutazás költségét Budapesti repülőtérre
 • repülőjegyet, repülőtéri illetéket ( WiZZAIR oldalán lehet foglalni),
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

Részletes programunk napi bontásba

1.nap

Önálló Érkezés 19:50 Wizzair közvetlen járattal Catania reptérre, az élményekre és Szicíliára szomjazó csapatot a reptéren várjuk.ahol  Majd saját kisbusszal indulás Siracusába elfoglaljuk a szállást Addauro Resort****-ba. Megérkezéskor könnyű welcome drink vár benneteket és egy kis csipegetnivaló svédasztal formájában, mivel későre jár, de természetesen nem szeretnénk ,hogy éhesen feküdjetek le.

2.nap

7:30 Korán ébredés követően kávé capuccino kíséretében kényelmesen megreggelizünk a szálláson.
9:00-kor irány Siracusa halpiac és Origia óváros felfedezése. Megnézzük a helyi szokásokat és a belevetjük magunkat a piacozás élményébe( halpiac, zöldségpiac). Bevásárolunk az esti köszös vacsorához, halféleségekből. Ezt követően bejárjuk Origia óváros kis utcáit és megnézzük a legfőbb nevezetességeket és barangolunk egyet.

Miután kényelmesen kisétáltuk magunkat 12:30kor visszaérve a piacra Burgio tesvéreknél elfogyasztjuk könnyű ebédünket, ami tartalmaz egy panninot ízlés szerinti választékkal, azaz különböző prosciuttok és szalámik, valamint olivabogyó és szárított paradicsom és egyéb helyi hozzávalókkal. Valamint egy üveg vizet vagy üdítőt és egy kv-t vagy capuccinót. Természetesen ezen felül, ha szeretnétek még valamit fogyasztni van rá lehetőség, önköltségen.
Ezt követően elviszünk titeket és bejárjuk az egyik legrégebbi és egyben Szicília legnagyobb római Amfiteátrumát megnézzük a kőfejtőt és Dionüsziosz”fülét” Siracusában.(Önköltséges 10 euró)

 • 17:00 körül visszaérkezés a szállásra.18:00 kor közösen chef-ünk vezetésével és a ti segítségetekkel készítjük el halas vacsoránkat, kalandra fel kis szakácsok vár a konyha minket.
  Menü:
 • Antipasto: Pepeata di cozze
 • Primo: Pasta fresca con gamberi
 • Secondo: Orata a cartoccio
 • Intorno: Insalata verde mista
 • Dolce: A híres Bronte pisztácia torta.

Természetesen finom borok kíséretében fogyasztjuk el a vacsoránkat. Az étkezések és közös főzések alatt  korlátlan üdítő és víz fogyasztást biztosítunk. Az álalunk felszolgált helyi borászatból érkező borok fogyasztása ingyenes.  Egyéb alkoholos italok, illetve különböző típusú borok fogyasztása saját számlára történő fogyasztással rendezendő.

3.nap

7.30 ébredés és reggelit követően  9:00 kor ellátogatunk a naracsligetbe és szüretelni fogunk természetesen narancsot.
Majd  11:30 kor megnézzük hogyan keszítik a mozerellát és bejárjuk a gazdaságot valamint az állatfarmot. Ebédünket a gazdaságban fogyasztjuk el a helyi sajtfinomságokból mint mozzerella, ricotta, fűszeres sajtok, szalámi féleségek.

Ezt követően az irányt Notó város felé vesszük, barangolunk egy kicsit a homokkő téglákból sziciliai barokk stílusban épült városban, megnézzük a katedrálist. Majd tovább indulunk Scicli barokk városkába megnézzük a legfőbb nevezetességeket. Ezt követően indulunk vissza szállásunkra, mai vacsorát mi készítjük nektek, helyi tészta féleségeket fogunk kóstolni.

4.nap

8.30 körül elfogyasztjuk reggelinket a szálláson és a mai nap kicsit a túrázásé lesz a szerep ugyanis ellátogatunk Savoca kis városba, ahol megnézzük a Keresztapa film forgatási helyszínét, és bejárjuk a falucskát.
De lassan indulnunk kell tovább mert vár minket Taormina a Szicília kis ékszerdoboza és a teger felől Isola Bella sziget . Közösen végig sétálunk a főutcán és felfedezzük a Taormina híres parkját. Ebéd gyanánt elfogyasztunk street food helyen pár pizzaszeletet vagy arancinot. Ezt követően lehetőségetek lesz szabad programra, aki szeretne bejárhatja Taormina görög színházat (önköltséges 10Eur/fő) és sétálhat a szűk kis sikátorokban majd lehetőségetek van megnézni Isola Bella híres szígetet is.

 

Miután megcsodáltuk e szép kis városkát és szigetet indulunk az Etnához Linguaglossa faluba, ahol borkostolóval egybekötött vacsoránkat fogyasztjuk el.
Vacsora után vissazindulunk a szállásra Siracusába.

5.nap

8:00 Kényelmes ébredés és reggelit követően gyors  csomagolást követően , útrakelünk és  felmerészkedünk az Etnára Nicolosi felől  1896m magasságba és megnézzük a már nem aktív Silvestri krátert és a csodaszép vulkanikus kietlen tájat.

Túránk után útrakelünk és Catania felé vesszük az irányt. Sétálunk a via Etnán megnézzük az ókori catania romjait, Amfiteatrumot, templomok utcáját. Majd ebérdre eszünk egy Arancinot azaz rizses kis bombát raguval vagy sajttal töltve, Cataniaiak híres és kedvelt étele, ásványvíz vagy üdítő kíséretében és természetesen az elmaradhatatlan kávé.
Legetőséget biztosítunk neketek délután egy kis szabad programra shoppingra suvenir vásárlásra.

 

 

Foglalás menete

Ha elhatároztad magad nem marad hátra más mint, hogy elküldöd jelentkezésedet.

Miután átbeszéltünk mindent és írásban visszaigazoltuk fogalalásod a következőket tartsd szem előtt:

A foglalás a teljes összeg 20% előleg befizetése után ( euroban kell, hogy megérkezzen a bankszámlára) válik érvényessé, amit banki átulással kérünk teljesíteni.

A gasztrotúra fennmaradó összegét azaz 80% közvetlen megérkezésedkor kell teljesíteni szintén euróban és készpénzben. Amennyiben kevesebb, mint 30 nappal a választott gasztrotúra kezdőpnapja előtt lemondja foglalását sajnos az előleget elveszti. Abban az esetben, ha a jelentkező a foglalt személyek számával megegyező személyt vagy személyeket talál maga helyett a választott túrára ( és általuk az előleg befizetése megtörténik) természetesen a befizetett előleg  számára visszajár vagy az adott naptári évben megrendezett Sapori Siciliani gasztrotúránkra felhasználható.

Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt mihamarabb küldjétek el.

  Hozzájárulok, hogy a sziciliazamata.hu számomra e-mailt küldjön.
  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

  [recaptcha]

  Cégadatok

  Sapori Siciliani

  • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
   96100 Arenella
  • Tel.: +36 70 340 6172
  • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

  Tárhelyszolgáltató

  TeraHost Kft.

  • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
  • Tel.: +36 30 690 9394
  • E-mail: info@teratarhely.hu

  Szállás partnerünk

  Aranceto Hotel

  Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

  WizzAir

  Legutóbbi bejegyzéseink

  Share This