+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

L’insalata di finocchi e arance alla siciliana

 

Buongiorno!
Egy kis inspiráció a gyors ebédhez. Típkus szicíliai saláta különlegesség, aki még nem járt sziciliában talán furcsának találja ezt az ízkombinációt.
A narancssaláta eredetileg arab eredetű étel, a sziget arab hódítoltságának köszönhetően hagyták maguk után az arabok és azóta is közkedvelt saláta az étkezőasztalokon.
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 4 főre
Hozzávalók:
4db szicíliai vörös narancs,(de helyettesíthető bármilyen típusú naranccsal)
2db édeskömény
2db újhagyma
10 dkg fekete magozott olivabogyó
extra szűz olivaolaj
egy csipetnyi só és ízlés szerinti mennyiség balzsamecetből
Elkészítés:
a narancsokat felszeleteljük és a tálra körkörös alakban elhelyezzük, az édesköményt felszeleteljük és szintén a tálra a narancs szeletekre helyezzük. Az újhagymát is felszeleteljük és a narancsos édesköményre rászórjuk. Az olivabogyókkal ugyanezt tesszük. Majd az egész tálon levő narancsos édesköményes, újhagymás egyveleget meglocsoljuk egy kis olivaolajjal és sózzuk borsozzuk.
A saláta alacsony kalória tartalmú, az édeskömény fogyasztó és vízhajtó hatása miatt elősegíti az emésztést, illeszkedik a diétás étrendbe. Fogyaszthatjuk előételként, főételként vagy akár desszertként is.
Buon appetito 
www.sziciliazamata.hu

Share This