+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu
Buongiorno!

Íme a gasztrotúránkon elkészített ételek receptje, hogy othton közösen is könnyen elkészíthető legyen.

Nehézségi fok: közepes

Elkészítési idő: 40 perc

Főzési/sütési idő: max. 30 perc

Sütő hőfoka: 180 C

Adag: 4 főre

Lasagnia alla parmigiana

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 6 tojás
  • 1 csomag lasagnia tészta ( legjobb a frissen kapható)
  • Mozzarella buffala (3-4 mozzarella)
  • Prosciutto cotto (főtt sonka)
  • Napraforgó olaj a sütéshez
  • Besamell mártás

Szószhoz:

  • 1 üveg/ 1kg paradicsomszósz( házi paszírozott paradicsomszósz is megfelel)
  • Friss bazsalikom
  • Egy kis zeller levél, szár
  • 1 gerezd fojhagyma
  • Cukor
  • 2 evk olivaolaj

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk 0,5 cm-es  vastagságúra szeleteljük. Majd felforrosítjuk az olajat és aranybarnára sütjük a szeleteket. Egy tányérra helyezett szalvétára feketetjük őket és lecsepegtetjük.

Eközben elkészítjük a paradicsomszószt a bazsalikommal, zellerrel és a fokhagymával valamint 100ml vizzel elkezdjük főzni, hogy jól összeérjenek az ízek, fűszerzzük 1 kiskanál cukorral és egy csipetnyi sóval. A paradicsomszósz főzés hatására szépen besűrűsödik. A szószt lassú tűzön kevergetjük, és kóstoljuk, amikor a paradicsonszósz már  nem nyers ízű készen is van, ez a művelet kb. 20-25 perc.

A tojásokat keményre főzzük meghámozzuk és felszeleteljük.

Előveszünk egy viszonylag magas szélű tepsit és a kész paradicsomszószból 3 evk-nyi teszünk a tepsi aljára, majd ráfektetjük egymás mellé a lasagnia tésztákat. Elkezdjük rétegezni a sült padlizsánt a tojást és a sonkát majd a mozzarellát, ezt követően a paradicsomszószt és a legvégén a besamell mártásból 3-4 evőknállal. Majd ismét ráhelyezzük egy réteg lasagne tésztát és kezdjük előlről a rétegezést. A legvégén a tésztával zárjuk és egy kis paradicsomszószt teszünk a tetejére.

Nincs más hátra, mint hogy 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt összesütjük az egymásra rétegzett lasagniát.

Tálaláshoz:

Megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.

Buon appetito!

Dóri & Laci

www.sziciliazamata.hu

 

 

Share This