+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

6 napos „Szicíliai Kóstoló Gasztrotúra-2019.május 16-21.

Gasztrotúra foglalás

Kurzusainkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban  Aranceto Hotelben*** Siracusa közvetlen közelében, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 5 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

Óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzusra 10-12 éves kortól szívesen várunk. Ezt figyelembe véve nekik külön gasztotúrát szervezünk, hogy a kicsikkel is élmény legyen a közös főzés és kalandozás a szigeten.

6 napos „Szicíliai Kóstoló gasztrotúránk” programja

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 6 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a Szicíliaiak életéből és gasztronómiájából. Ideális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszer használatára és életérzésre.
A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- , Wizzair közvetlen járathoz igazodva csütörtöktől-keddig tart.

 

Gasztrotúra árának részletezése és tartalma

  • 5 éjszaka szállást reggelivel, 2 ágyas szobákban, igény esetén felár fizetésével egyágyas szobában.
  • Megérkezés napján büfé vacsora a késői időpontra tekintettel.
  • 1 alkalommal általunk készített grill vacsorát .
  • 2 alkalommal könnyű ebéd.
  • 1 alkalommal könnyű vacsora arancino vagy pizzaszelet.
  • 1 alkalommal pincevezetés kantinban borkostolást ebéddel, valamint kastélylátogatás
  • 1 alkalommal ricotta készítés megtekintése és büféebéd.
  • 1 Siracusa Ortigia zöldség és halpiac látogatás.
  • 2 alkalommal együtt elkészített vacsora.
  • 1 alkalommal Etna túra
  • 1 alkalomma Fontana Bianche tengerparti szieszta.
  • 1 alkalommal Siracusa hajókázás.
  • 6 városlátogatás (Taormina, Savoca, Siracusa, Noto, Catania, Marzamemi)
  • 6 nap alatt fogyasztott prosecco, aperolspritz, víz, üdítő, bor.

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza

  • Kiutazás költségét,
  • repülőjegyet ( WiZZAIR oldalán lehet foglalni),
  • repülőtéri illetéket,
  • betegség-, baleset-,
  • poggyászbiztosítást.
  • túra alkalmával látogatott amfiteátrum, illetve Dóm belépők önköltségesek.
  • túráinkon a részletes programban feltüntett étkezéseken felüli egyéb étkezések önköltésgesek.

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

Részletes programunk napi bontásba

1.nap

Önálló érkezés után, az élményekre és Szicíliára szomjazó csapatot a catania-i reptéren várjuk. Egy mindössze 40 perces utazást követően megérkezünk a  gyönyörűséges ARANCETO Hotelba***, elfoglaljátok szobáitokat. Természetesen welcome drinkkel várunk benneteket, egy könnyű svédasztalos vacsora és egy-két pohár bor elfogyasztásával zárjunk az estét, hiszen már későre jár.

2.nap

A bőséges reggeli elfogyasztása után elindulunk, hogy felfedezzünk a csodálatos barokk kis várost, a homokkő templomairól híres Noto-t.
A könnyű városi sétánk befejeztével, Marzamemi  felé veszük az irányt, ahol a tengerparti sétányon elfogyasztunk egy finom kávét. Ezt követően a szállás felé veszzük az irányt, ahol 3 fogásos ebéddel helyi specialitásokkal várunk benneteket.
A délutáni a szieszta követően, – amit akár a medence partján is tölthettek-, ellátogatunk Szicília legnagyobb amfiteátrumába és bejárjuk a kőfejtőt. Majd visszatérünk a szállásra és  elkészítjük számotokra a vacsorát/ Antipasti siciliani, grillezés a szabadban/, persze aperol Spritz és termelői Nero D’Avola vörösbor társaságában.
Ha még lesz kedvetek megleshetjük Ortigát esti fényekben.

3.nap

A reggelit követően, belevettjük magunkat a Siracusa,(Ortigia városrészén) található piaci forgatagba, valamint a különleges atmoszférával rendelkező halpiac is a program részét képezi. Megnézzük mik a helyi szokások, valamint közösen bevásárolunk a főzéshez az éppen aktuális idényzöldségekből és halféleségekből.
A vásárlást egybekötjük egy könnyű Ortigia-i, (Világörökség részét képezi)hangulatos  sétával.
Miután kisétáltuk magunkat betérünk a hangulatos Burgio testvérekhez (Ortigia) szigetén és egy ízletes Pannini-vel, egy kis olivabogyó, szárított paradicsom kostolóval csillapítjuk éhésünket mindezt természetesen  egy pohár bor társaságában tesszük.

Ezt követően lehetőségetek lesz szabadprogramra egy kis shoppingra. Kora délután érkezés a szállásra egy könnyű szieszta,majd helyi szakácsunk irányítása mellett elkészítjük a 4 fogásos menüsort a piacon vásárolt tengeri finomságokat.

Természetesen a közösen elkészített menüsort finom borok társaságában fogyasztjuk el.
A vacsora persze nem csak tengeri különlegességekből áll, az antipasto és a desszert sem maradhat el. Az esténket helyi vörösborok kisérik végig. Az étkezés közben átbeszéljük az eddigi kalandjainkat, élményeinket.

 

Ma a vacsorát mi készítjük nektek, ami nem más lesz mint grillezés a szabadban. Különböző pácolt húsfélék és kolbász, idény saláta kíséretében. Hangultaos kis kerti grill estének nézünk elébe. Vacsora közben átbeszéljük aznapi közös élményeinket.

4.nap

Mai reggelinket viszonylag korai órában fogyasztjuk el a szálláson, mivel ma a túrázásé lesz a szerep. Felmerészkedünk az Etnára Nicolosi felől és megnézzük a már nem aktív krátert és a csodaszép vulkanikus kietlen tájat.
Ezt követően útra kelünk és ebédünket már Taorminában fogyasztjuk el különböző pizzaszeleteket kóstolhatunk. Majd levezetésképp Taormina főutcáján végigsétálunk, megnézzük a főbb nevezetességeket, aki szeretne körbejárhatja a görög kori amfiteátrumot.

Majd utunk Savocában vezet a Keresztapa filmben is látható  Al Pacino által is látogatott Vitelli Bar-ban elfogyasztjuk egy kv-t majd teszünk egy könnyű sétát a Santa Lucia templomhoz, itt vette nőül Michael Corleone Apollonia-t.
A mai napunkat Taormina alatt található Isola Bella sziget megnézésével zárjuk.
Majd visszaindulunk a szállásunkra, ahol 2 fogásos vacsora vár minket.

5.nap

A mai nap a pihenésről és a főzésről szól. Reggelivel és sziesztával kezdjük a medence partján , hogy kipihenjük a tegnapi napot. Frissen feltöltődve indulunk Lucia asszony  pincészetbe ahol az ebéd mellett a pincészet kitűnő borait is végig kóstoljuk, illetve bejárjuk a II. Ferdinánd várát.
A délutánt FONTANE BIANCHE tengerpartján töltjük, hogy ne csak élményeink, hanem szép színünk is legyen. Végtére is a napos Szicíliában vagyunk.

Mai este megint a kötények és a dolgos kezeitek napja, közös főzés. Vacsorára tésztás napot terveztünk, a szakácsunk  irányításával gnocchi-t  és sziciliai ételkülönlegességet Parmigana-t és természetesen pizzát készítünk.
Persze az előételek és a desszert sem maradhat el. Aperol és borok kisérik  végig a vacsorát.
 

6.nap

Sajnos eljött az utolsó közös reggelink. Csomagolás után indulunk, hogy azért az utosó nap is élvezetes legyen megnézzük hogyan készítik a ricottát egy közeli manufaktúrába, valamint bejárjuk a gazdaságot, megebédelünk a farmon, a helyi finomságokból. Salámi, ricotta, sajt féleségek.

Ebédünk után útrakelünk és Catania felé vesszük az irányt. Sétálunk a via Etnán megnézzük az ókori catania romjait.

Legetőséget biztosítunk neketek délután egy kis szabad programra shoppingra suvenir vásárlásra.
18:00 körül Találkozunk a Villa Bellininél és vacsorára eszünk egy Arancinot azaz rizses kis bombát raguval vagy sajttal töltve, Cataniaiak híres és kedvelt étele, ásványvíz vagy üdítő kíséretében és természetesen az elmaradhatatlan kv.
Majd hozzávetőlegesen 19:00 órakkor  érkezés a repülőtérre. A járatotok Budapestre 20.45 kor indul.
Elrepült ez a pár nap. Lehet, hogy egy kicsit fáradtan , de színes élményekkel gazdagodva indultok haza. Ez csak egy szelet volt Szicíliából, de bízzunk benne, hogy megéreztéttek   Szicília zamatát!

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten.

A gasztrotúra ára 950 euró/ Fő.
Létszám tekintetében: min. 5 Fő, max., 7 Fő

Foglalás menete

Ha elhatároztad magad nem marad hátra más mint, hogy elküldöd jelentkezésedet.

Miután átbeszéltünk mindent és írásban visszaigazoltuk fogalalásod a következőket tartsd szem előtt:

A foglalás a teljes összeg 20% előleg befizetése után ( euroban kell, hogy megérkezzen a bankszámlára) válik érvényessé, amit banki átulással kérünk teljesíteni.

A gasztrotúra fennmaradó összegét azaz 80% közvetlen megérkezésedkor kell teljesíteni szintén euróban és készpénzben. Amennyiben kevesebb, mint 30 nappal a választott gasztrotúra kezdőpnapja előtt lemondja foglalását sajnos az előleget elveszti. Abban az esetben, ha a jelentkező a foglalt személyek számával megegyező személyt vagy személyeket talál maga helyett a választott túrára ( és általuk az előleg befizetése megtörténik) természetesen a befizetett előleg  számára visszajár vagy az adott naptári évben megrendezett Sapori Siciliani gasztrotúránkra felhasználható.

Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt mihamarabb küldjétek el.

Foglalás

    Hozzájárulok, hogy a sziciliazamata.hu számomra e-mailt küldjön.
    Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

    [recaptcha]

    Cégadatok

    Sapori Siciliani

    • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
      96100 Arenella
    • Tel.: +36 70 340 6172
    • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

    Tárhelyszolgáltató

    TeraHost Kft.

    • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
    • Tel.: +36 30 690 9394
    • E-mail: info@teratarhely.hu

    Szállás partnerünk

    Aranceto Hotel

    Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

    WizzAir

    Legutóbbi bejegyzéseink

    Share This