+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Szicília Zamata Gasztrotúra Húsvét 2019

Gasztrotúra foglalás

Kurzusainkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban  Aranceto Hotelben*** Siracusa város közvetlen közelésben, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 5 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

Óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzusra 10-12 éves kortól szívesen várunk. Ezt figyelembe véve nekik külön gasztotúrát szervezünk, hogy a kicsikkel is élmény legyen a közös főzés és kalandozás a szigeten.

6 napos” Szicília zamata gasztrotúra Húsvéti kurzusunk

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 6 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a Szicíliaiak életéből és gasztronómiájából. Ideális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszer használatára és életérzésre.
A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- , Wizzair közvetlen járathoz igazodva csütörtöktől – keddig tart.

 

Gasztrotúra árának részletezése és tartalma

 • 5 éjszaka szállást kontinentális bőséges reggelivel autentikus környezetben, 2 ágyas szobákban, igény esetén felár fizetésével egyágyas szobában.
 • 1 alkalommal az érkezés napján könnyű hidegtál vacsora.
 • 1 alkalommal általunk készített grill vacsorát .
 • 2 alkalommal könnyű ebéd.
 • 1 alkalommal 3 fogásos ebéd a szálláson.
 • 1 alkalommal könnyű vacsora arancino vagy pizzaszelet.
 • 1 alkalommal pincevezetés kantinban borkostolást ebéddel, valamint kastélylátogatás
 • 1 alkalommal ricotta készítés megtekintése és büféebéd.
 • 1 Siracusa Ortigia zöldség és halpiac látogatás.
 • 2 alkalommal együtt elkészített vacsora.
 • 1 alkalommal Etna túra
 • 2 alkalommal római kori amfiteatrum látogatása. ( belépő ellenében 10Euro/fő)
 • 6 városlátogatás (Taormina, Savoca, Siracusa, Noto, Catania, Marzamemi)
 • A gasztrótúra teljes időtartalma alett tarnszfereket.

Vacsorák alkalmával korlátlan üdítő és víz fogyasztást biztosítunk. Az álalunk felszolgált helyi borászatból érkező borok fogyasztása ingyenes. Egyéb alkoholos italok, illetve különböző típusú borok fogyasztása saját számlára történik

A gasztrótúra ára: 950 euró/ fő.

Létszám tekintetében min. 5 fő, max., 7. Fő
Gasztrótúra időpontja: 2019. április 18-23.

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza

 • Kiutazás költségét,
 • repülőjegyet ( WiZZAIR oldalán lehet foglalni),
 • repülőtéri illetéket,
 • betegség-, baleset-,
 • poggyászbiztosítást.
 • túra alkalmával látogatott amfiteátrum, illetve Dóm belépők önköltségesek.
 • túráinkon a részletes programban feltüntett étkezéseken felüli egyéb étkezések önköltésgesek.

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

Részletes programunk napi bontásba

1.nap

Önálló érkezés után, az élményekre és Szicíliára szomjazó csapatot a catania-i reptéren várjuk. Egy mindössze 40 perces utazást követően megérkezünk a  gyönyörűséges ARANCETO Hotelba***, elfoglaljátok szobáitokat. Természetesen welcome drinkkel várunk benneteket, egy könnyű svédasztalos vacsora és egy-két pohár bor elfogyasztásával zárjunk az estét, hiszen már későre jár.

2.nap

A bőséges reggeli elfogyasztása után elindulunk, hogy felfedezzünk a csodálatos barokk kis várost, a homokkő templomairól híres Noto-t. A könnyű városi sétánk befejeztével, Marzamemi  felé veszük az irányt, ahol a tengerparti sétányon elfogyasztunk egy finom kávét. Eztkövetően a szállásra indulunk, ahol 3 fogásos  ebéddel helyi specialitásokkal várunk benneteket.

A délutáni a szieszta követően, amit akár a medence partján is tölthettek,hogy  délután se maradjunk program nékül ellátogatunk Szicília legnagyobb amfiteátrumába és bejárjuk a kőfejtőt.Majd visszatérünk a szállásra és  elkészítjük számotokra a vacsorát/ Antipasti siciliani, grillezés a szabadban/, persze aperol Spritz és termelői Nero D’Avola vörösbor társaságában.

Ha még lesz kedvetek megleshetjük Ortigát esti fényekben.

3.nap

A reggelit követően, belevetjük magunkat a Siracusa,(Ortigia városrészén) található piaci forgatagba, valamint a különleges atmoszférával rendelkező halpiac is a program részét képezi. Megnézzük mik a helyi szokások, valamint közösen bevásárolunk a főzéshez az éppen aktuális idényzöldségekből és halféleségekből.
A vásárlást egybekötjük egy könnyű Ortigia-i, (Világörökség részét képezi) hangulatos sétával.

Miután kisétáltuk magunkat betérünk a hangulatos Burgio testvérekhez (Ortigia) szigetén és egy ízletes Pannini-vel, egy kis olivabogyó, szárított paradicsom kostolóval csillapítjuk éhésünket mindezt természetesen  egy pohár bor társaságában tesszük.

Ezt követően lehetőségetek lesz szabadprogramra egy kis shoppingra. Kora délután érkezés a szállásra egy könnyű szieszta,majd helyi szakácsunk irányítása mellett közösen elkészítjük a 4 fogásos menüsort a piacon vásárolt tengeri finomságokat:

Antipasto: Pepeata di cozze
Primo: Pasta fresca con gamberi
Secondo: Orata a cartoccio
Intorno: Insalata verde mista
Dolce: A híres szicíliai ricottás édesség a cannolo.

Természetesen a közösen elkészített menüsort finom borok társaságában fogyasztjuk el.
A vacsora persze nem csak tengeri különlegességekből áll, az antipasto és a desszert sem maradhat el. Az esténket helyi vörösborok kisérik végig. Az étkezés közben átbeszéljük az eddigi kalandjainkat, élményeinket.

4.nap

A mai reggelinket egy kicsit korábban fogyasztjuk, mert egy hosszabb túrára indulunk. Írány a csodálatos nagyasszony azaz az ETNA, ahol egy rövid kráter túrát teszünk 1816 méteres magasságba és megnézzük a vulkánikus kietlen tájat.

De lassan indulnunk kell tovább mert vár minket Taormina a Szicília kis ékszerdoboza. Közösen végig sétálunk a főutcán és felfedezzük a Taormina híres parkját. Ebédünket itt fogyasztjuk el különböző pizzaszeleteket kóstolhatunk. Majd levezetésképp Taormina főutcáján végigsétálunk, megnézzük a főbb nevezetességeket, aki szeretne körbejárhatja a görög kori amfiteátrumot. Ezt követően lehetőségetek lesz szabad programra, aki szeretne bejárhatja Taormina görög színházat és sétálhat a szűk kis sikátorokban.

Végezetül utunk SAVOCA-ban vezet a Keresztapa filmben is látható  Al Pacino által is látogatott Vitelli Bar-ban elfogyasztjuk egy kv-t majd teszünk egy könnyű sétát a Santa Lucia templomhoz, itt vette nőül Michael Corleone Apollonia-t. A mai napunkat Taormina alatt található Isola Bella sziget megnézésével zárjuk. Majd visszaindulunk a szállásunkra, ahol 2 fogásos vacsora vár minket.

5.nap

Kényelmes ébredés után a tegnapi nap fáradalmait kipihenjük a medence körül. Egész délelőttött itt fogjuk tölteni, napfürdőzünk.

Majd 11:30 körül ebédünket már a Lucia kantinjában szép borok kíséretében fogyasztjuk el. Miután megtekintettük II. Ferdinánd kastélyát és bejártuk a botanikus kertet, pihentünk a 250 éves Fikuszfa árkékában.

A délutánt FONTANE BIANCHE tengerpartján töltjük, hogy ne csak élményeink, hanem szép színünk is legyen. Végtére is a napos Szicíliában vagyunk.

 

És ma ismét a szorgos kezeké és a kötényeké lesz a főszerep a konyhában ugyan is ma közösen főzünk szakácsunk vezetésével.
Vacsorára tésztás napot terveztünk, a szakácsunk  irányításával gnocchi-t  és sziciliai ételkülönlegességet Parmigana-t és pizzát készítünk. Persze az előételek és a desszert sem maradhat el. Aperol és borok kisérik  végig a vacsorát.

6.nap

Utlsó napunkon kényelmes ébredést engedélyezünk magunknak és a szokásos reggelinket követően gyors csomagolás után indulunk, hogy azért az utosó nap is élvezetes legyen megnézzük hogyan készítik a ricottát egy közeli manufaktúrába, ahol ebédet is kapunk a friss ricottából helyi salámi különlegességekkel.

Ebédünk után útrakelünk és Catania felé vesszük az irányt. Sétálunk a via Etneán megnézzük az ókori catania romjait.
Legetőséget biztosítunk neketek délután egy kis szabad programra shoppingra suvenir vásárlásra, és ha az időnk engedi még kilátogathatunk a tengerpartra is.

18:00 körül Találkozunk a Villa Bellininél és vacsorára eszünk egy Arancinot azaz rizses kis bombát raguval vagy sajttal töltve, Cataniaiak híres és kedvelt étele, ásványvíz vagy üdítő kíséretében és természetesen az elmaradhatatlan kv.
Majd hozzávetőlegesen 19:30 órakkor  érkezés a repülőtérre. A járatotok Budapestre 21.50

Elrepült ez a pár nap. Lehet, hogy egy kicsit fáradtan , de színes élményekkel gazdagodva indultok haza. Ez csak egy szelet volt Szicíliából, de bízzunk benne, hogy megéreztéttek   Szicília zamatát!
Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten.

Foglalás menete

Ha elhatároztad magad nem marad hátra más mint, hogy elküldöd jelentkezésedet.

Miután átbeszéltünk mindent és írásban visszaigazoltuk fogalalásod a következőket tartsd szem előtt:

A foglalás a teljes összeg 20% előleg befizetése után ( euroban kell, hogy megérkezzen a bankszámlára) válik érvényessé, amit banki átulással kérünk teljesíteni.

A gasztrotúra fennmaradó összegét azaz 80% közvetlen megérkezésedkor kell teljesíteni szintén euróban és készpénzben. Amennyiben kevesebb, mint 30 nappal a választott gasztrotúra kezdőpnapja előtt lemondja foglalását sajnos az előleget elveszti. Abban az esetben, ha a jelentkező a foglalt személyek számával megegyező személyt vagy személyeket talál maga helyett a választott túrára ( és általuk az előleg befizetése megtörténik) természetesen a befizetett előleg  számára visszajár vagy az adott naptári évben megrendezett Sapori Siciliani gasztrotúránkra felhasználható.

Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt mihamarabb küldjétek el.

Foglalás

  Hozzájárulok, hogy a sziciliazamata.hu számomra e-mailt küldjön.
  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

  [recaptcha]

  Cégadatok

  Sapori Siciliani

  • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
   96100 Arenella
  • Tel.: +36 70 340 6172
  • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

  Tárhelyszolgáltató

  TeraHost Kft.

  • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
  • Tel.: +36 30 690 9394
  • E-mail: info@teratarhely.hu

  Szállás partnerünk

  Aranceto Hotel

  Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

  WizzAir

  Legutóbbi bejegyzéseink

  Share This