+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

6 napos „SAPORI MARE” GASZTROTÚRA programja

Részletes program
Gasztrotúra foglalás

Kurzusunkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban (Aranceto Hotel) Siracusában, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 6 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak.
A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

Óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzusra 10-12 éves kortól szívesen várunk. Ezt figyelembe véve nekik külön gasztotúrát szervezünk, hogy a kicsikkel is élmény legyen a közös főzés és kalandozás a szigeten.

Várunk titeket kettesben vagy akár baráti társasággal, pihenésnek, feltőltődésnek is remek program, de természetesen egyedül is bátran gyertek, mert ismerkedésre barátkozásra is pont ideális egy jó hangulatú közös főzés.

6 napos „Sapori Mare”kurzusunk

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 6 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a szicíliaiak életéből és gasztronomiájából. Idális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterán konyha jellegzetes ételeire, fűszerhasználatára és életérzésre. Megismerkedhettek a vulkanikus termőtalaj által kínált zamatos gyümölcsökkel és zöldségekkel és azokból készített menüsorral.

 

Gasztrotúra árának részletezése és tartalma

 

 • 5 éjszaka szállást reggelivel autentikus környezetben, 2 ágyas szobákban, igény esetén felár fizetésével egyágyas szobában.
 • 3 alkalommal általunk készített vacsorát .
 • 3 alkalommal könnyű ebéd.
 • 1 alkalommal pincevezetés kantinban borkostolást ebéddel, valamint kastélylátogatás
 • 1 alkalommal ricotta készítés megtekintése és büféebéd.
 • 1 Siracusa Ortigia zöldség és halpiac látogatás.
 • 1 alkalommal hajókázás. Catania vagy Siracusa.
 • 2 alkalommal együtt elkészített vacsora.
 • 1 alkalommal Etna túra.
 • 5 városlátogatás (Taormina, Siracusa, Noto, Catania, Avola)
 • 6 nap alatt fogyasztott prosecco, aperolspritz, víz, üdítő, bor.

A szállás, étkezések ( reggeli-ebéd-vacsora), transzferek ,szervezett kirándulások, idegenvezetés lebonyolításában együttműködő parnerünk Aranceto Hotel.

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. Bízom benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és hamarosan üdvözölhetünk gasztroturánkon itt  Szicíliában.

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

A gasztrotúra díja: 800 euró/ Fő.
Létszám tekintetében: min. 5 Fő, max., 7 Fő

Foglalás menete

Ha elhatároztad magad nem marad hátra más mint, hogy elküldöd jelentkezésedet.

Miután átbeszéltünk mindent és írásban visszaigazoltuk fogalalásod a következőket tartsd szem előtt:

A foglalás a teljes összeg 20% előleg befizetése után ( euroban kell, hogy megérkezzen a bankszámlára) válik érvényessé, amit banki átulással kérünk teljesíteni.

A gasztrotúra fennmaradó összegét azaz 80% közvetlen megérkezésedkor kell teljesíteni szintén euróban és készpénzben. Amennyiben kevesebb, mint 30 nappal a választott gasztrotúra kezdőpnapja előtt lemondja foglalását sajnos az előleget elveszti. Abban az esetben, ha a jelentkező a foglalt személyek számával megegyező személyt vagy személyeket talál maga helyett a választott túrára ( és általuk az előleg befizetése megtörténik) természetesen a befizetett előleg  számára visszajár vagy az adott naptári évben megrendezett Sapori Siciliani gasztrotúránkra felhasználható.

Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt mihamarabb küldjétek el.

Hozzájárulok, hogy a sziciliazamata.hu számomra e-mailt küldjön.
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

Részletes programunk napi bontásba

1.nap.

(kedd)

Önálló érkezés után, az élményekre és Szicíliára szomjazó csapatot a catania-i reptéren várjuk. Egy mindössze 40 perces utazást követően megérkezünk a  gyönyörűséges ARANCETO Hotelba, elfoglaljátok szobáitokat. Természetesen welcome drinkkel várunk benneteket, egy könnyű svédasztalos vacsora és egy-két pohár bor elfogyasztásával zárjunk az estét, hiszen már későre jár.

2.nap.

(szerda)

A bőséges reggeli elfogyasztása után elindulunk, hogy felfedezzünk a csodálatos barokk kis várost, a homokkő templomairól híres NOTO-t. Itt rendezik meg minden évben a virágkarnevált is.

A könnyű városi sétánk befejeztével, AVOLA  felé veszük az irányt, ahol a tengerparti sétányon elfogyasztjuk az ebédünket, egy finom paninit , és persze az elmaradhatatlan espressot vagy capuccinot. Ezek után szállásunk felé haladva megállunk Fontane Bianche homokos partján sziesztázni, hiszen már az idő szinte nyárias, majd irány a szállás.

Ma este a kötények és a dolgos kezeitek napja, közös főzés. Vacsorára tésztás napot terveztünk, a szakácsunk  irányításával elkészítjük az első fogást gnocchi ( sajátkezűleg készített)al pomodoro e mozzarella al forno és Pizza készítés valamnt szicíliai ételkülönlegesség Parmigana. Persze az előételek és a desszert sem maradhat el. Aperol és borok kisérik  végig a vacsorát.

Ma este a kötények és a dolgos kezeitek napja, közös főzés. Vacsorára tésztás napot terveztünk, a szakácsunk  irányításával elkészítjük az első fogást gnocchi ( sajátkezűleg készített)al pomodoro e mozzarella al forno és Pizza készítés valamnt szicíliai ételkülönlegesség Parmigana. Persze az előételek és a desszert sem maradhat el. Aperol és borok kisérik  végig a vacsorát.

3.nap.

(csütörtök)

A reggelit követően, belevettjük magunkat a Siracusa,(Ortigia városrészén) található piaci forgatagba, valamint a különleges atmoszférával rendelkező halpiac is a program részét képezi. Megnézzük mik a helyi szokások, valamint közösen bevásárolunk a főzéshez az éppen aktuális idényzöldségekből és halféleségekből.
A vásárlást egybekötjük egy könnyű Ortigia-i, (Világörökség részét képezi)hangulatos  sétával.
Ezt követően elindulunk a csodálatos PUPILLO pincészetbe ahol az ebéd mellett a pincészet kitűnő borait is végig kóstoljuk, illetve bejárjuk a II. Ferdinánd várát.
Kora délután érkezés a szállásra egy könnyű szieszta,majd helyi szakácsunk irányítása mellett elkészítjük a piacon vásárolt tengeri finomságokat:/ pepata di cozze, risotto con gamberi, orata/.
Természetesen a közösen elkészített menüsort finom borok társaságában fogyasztjuk el.
A vacsora persze nem csak tengeri különlegességekből áll, az antipasto és a desszert sem maradhat el.
Az esténket helyi vörösborok kisérik végig. Az étkezés közben átbeszéljük az eddigi kalandjainkat, élményeinket.

4.nap.

(péntek)

A mai reggelinket egy kicsit korábban fogyasztjuk, mert egy hosszabb túrára indulunk.
Bejárjuk a csodálatos a sikátoroktól kanyargós TAORMINA városkát, ahol rengeteg csoda vár rátok. Egy rövid ismertető után, szabad program. Az ebéd önálló.
Ez a nap is tartogat még érdekességeket, ismét útra kelünl és meglátogatjuk a Keresztapa filmben is látható és  Al Pacino által is látogatott Vitelli Bar-t SAVOCA-ban ahol megiszunk egy finom cappucinot vagy espessót, ezt követően teszünk egy könnyű sétát a Santa Lucia templomhoz, itt vette nőül Michael Corleone Apollonia-t.
Majd visszaindulunk a szállásunkra.
Vacsorát ma mi készítjük Nektek. Grillezünk a szabadban finom rozmaringgal pácolt húsokat és zöldségeket.

5.nap.

(szombat)

Sajnos eljött az utolsó közös reggelink. Csomagolás után indulunk bejárjuk az egyik legrégebbi római Amfiteátrumot megnézzük a kőfejtőt és Dionüsziosz”fülét” Siracusában. Ezt követően, hogy azért az utosó nap is élvezetes legyen megnézzük hogyan készítik a ricottát egy közeli manufaktúrába, ahol ebédet is kapunk a friss ricottából helyi szalámi különlegességekkel. Majd irány a csodálatos nagyasszony azaz az ETNA, ahol egy rövid kráter túrát teszünk és megnézzük a vulkánikus kietlen tájat. Majd útrakelünk Cataniába és levezetésképen sétálunk a via Etnea-n. Itt lehetőségeket lesz ajándék vásárlásra. És ha az időnk engedi még kilátogathatunk a tengerpartra is. Vacsorára megeszünk egy szelet pizzát és indulunk a reptérre.
Elrepült ez a pár nap. Lehet, hogy egy kicsit fáradtan , de színes élményekkel gazdagodva indultok haza. Ez csak egy szelet volt Szicíliából, de bízzunk benne, hogy megéreztéttek   Szicília zamatát!

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. Bízom benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és hamarosan üdvözölhetünk gasztroturánkon itt Sziciliában.

Cégadatok

Sapori Siciliani

 • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
  96100 Arenella
 • Tel.: +36 70 340 6172
 • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

Tárhelyszolgáltató

TeraHost Kft.

 • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
 • Tel.: +36 30 690 9394
 • E-mail: info@teratarhely.hu

Szállás partnerünk

Aranceto Hotel

Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

WizzAir

Legutóbbi bejegyzéseink

Share This