+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

5 napos „SZICÍLIAI ÍZELÍTŐ” - ŐSZI GASZTROTÚRA

Gasztrotúra foglalás

Kurzusainkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban  Aranceto Hotelben Siracusában, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 5 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

 

Óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzusra 10-12 éves kortól szívesen várunk. Ezt figyelembe véve nekik külön gasztotúrát szervezünk, hogy a kicsikkel is élmény legyen a közös főzés és kalandozás a szigeten.

5 napos „Szicíliai Ízelítő”kurzusunk

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 5 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a Szicíliaiak életéből és gasztronómiájából. Ideális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszer használatára és életérzésre.
A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- , Wizzair közvetlen járathoz igazodva keddtől – csütörtökig tart.

 

Gasztrotúra árának részletezése és tartalma

 • 4 éjszaka szállást reggelivel, 2 ágyas szobákban, igény esetén felár fizetésével egyágyas szobában.
 • Megérkezés napján büfé vacsora a késői időpontra tekintettel.
 • 1 alkalommal általunk készített grill vacsorát .
 • 1 alkalommal könnyű ebéd.
 • 2 alkalommal általunk készített szicilíai vacsora.
 • 1 alkalommal pincevezetés kantinban borkostolást ebéddel, valamint kastélylátogatás
 • 1 alkalommal ricotta készítés megtekintése és büféebéd.
 • 1 Siracusa Ortigia zöldség és halpiac látogatás.
 • 1 alkalommal együtt elkészített vacsora.
 • 1 alkalommal Etna túra.
 • 5 városlátogatás (Taormina, Savoca, Siracusa, Caltagirone, Catania)
 • 5 nap alatt fogyasztott prosecco, aperolspritz, víz, üdítő, bor.

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza

A gasztrotúra àra: 700 euró/ Fő.
Létszám tekintetében: min. 5 Fő, max., 7 Fő

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

Részletes programunk napi bontásba

1.nap

Önálló érkezés után, az élményekre és Szicíliára szomjazó csapatot a catania-i reptéren várjuk. Egy mindössze 40 perces utazást követően megérkezünk a  gyönyörűséges ARANCETO Hotelba, elfoglaljátok szobáitokat. Természetesen welcome drinkkel várunk benneteket. Mivel kevés nap áll rendelkezésünkre, hogy felfedezzük a szigetet ezért már is elindulunk egy helyi kantinban, hogy bemutathassuk nektek e fantasztikus borokat és megnézzük II. Ferdinánd kastélyát is. Borkóstolóval egybekötött ebéd vár minket.

Levezetésként Siracusában bejárjuk az egyik legrégebbi római kori Amfiteátrumot megnézzük a kőfejtőt és Dionüsziosz”fülét” Siracusában.

Délután érkezés a szállásra egy könnyű sziesztát követően ma mi készítjük neketek a vacsorát a szabadban fogunk grillezni.

 

2.nap

A reggelit követően, belevettjük magunkat a Siracusa,(Ortigia városrészén) található piaci forgatagba, valamint a különleges atmoszférával rendelkező halpiac is a program részét képezi. Megnézzük mik a helyi szokások, élvezzük a piac forgatagát.

A a piacozást egybekötjük egy könnyű Ortigia-i, (Világörökség részét képezi) hangulatos  sétával, városnézéssel.(Siracusai Dóm, Caravaggio) Ebédünket a piacon található Burgio testvéreknél fogyasztjuk el, helyi pannino különlegesslgekből, sajtféleségekből tudtok választani.

 

 

 

Mivel még koránt sem ért véget a napunk útrakelünk és ellágotatunk a keramiakészítésről híres Calragirone falucskába.

Mai esténken is mi készítjük nektek a vacsorát, sziciliai ételkülönlegességeket fogunk megkóstólni, caponata, melanzana alla parmigana. Az esténket helyi vörösborok kisérik végig. Az étkezés közben átbeszéljük az eddigi kalandjainkat, élményeinket.

 

3.nap

Reggelinket követően útra kelünk és megnézzük hogyan készítik a ricottát, mozzarellát és sajtkülönlegességeket egy közeli manufaktúrába, ahol ebédet is kapunk a friss ricottából helyi szalámi különlegességekkel. Majd irány a csodálatos nagyasszony azaz az ETNA, ahol egy rövid kráter túrát teszünk és megnézzük a vulkánikus kietlen tájat. Majd útrakelünk Cataniába és levezetésképen sétálunk a via Etnea-n. Itt lehetőségeket lesz ajándék vásárlásra.

Kora délután érkezés a szállásra egy könnyű szieszta után  este a kötények és a dolgos kezeitek napja, helyi szakácsunk irányítása mellett közösen elkészítjük vacsoránkat.(pepata di cozze, risotto con gamberi, orata)
Természetesen a közösen elkészített menüsort finom borok társaságában fogyasztjuk el.
A vacsora persze nem csak tengeri különlegességekből áll, az antipasto és a desszert sem maradhat el.
Az esténket helyi vörösborok kisérik végig.

4.nap

A mai reggelinket egy kicsit korábban fogyasztjuk, mert egy hosszabb túrára indulunk.

Ez a nap is tartogat még érdekességeket, ismét útra kelünl és meglátogatjuk a Keresztapa filmben is látható és  Al Pacino által is látogatott Vitelli Bar-t SAVOCA-ban ahol megiszunk egy finom cappucinot vagy espessót, ezt követően teszünk egy könnyű sétát a Santa Lucia templomhoz, itt vette nőül Michael Corleone Apollonia-t. Ezt

Bejárjuk a csodálatos a sikátoroktól kanyargós TAORMINA városkát, ahol rengeteg csoda vár rátok. Egy rövid ismertető után, aki szeretne ellátogathat a görög színházba és sétálhat a szűk kis sikátorokban, a csodálatos botanikus kert sem maradhat ki a programból. Ma délben szabad programot biztosítunk nektek. Ezen a napon az ebéd önálló.

Taormina város alatt található Isola Bella magán sziget amit a tenger vesz körül megállunk és megcsodáljuk közelebbről.

Természeti és kúlturális élvezetek után visszaindulunk a szállásunkra a vacsorát ma ismét mi készítjük Nektek.

5.nap

Sajnos eljött az utolsó közös napunk, korai reggelink után, indulunk a repülőtérre.

Elrepült ez a pár nap. Lehet, hogy egy kicsit fáradtan , de színes élményekkel gazdagodva indultok haza. Ez csak egy szelet volt Szicíliából, de bízzunk benne, hogy megéreztéttek   Szicília zamatát!

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten.

Elrepült ez a pár nap. Lehet, hogy egy kicsit fáradtan , de színes élményekkel gazdagodva indultok haza. Ez csak egy szelet volt Szicíliából, de bízzunk benne, hogy megéreztéttek   Szicília zamatát!

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. Bízom benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és hamarosan üdvözölhetünk gasztroturánkon itt Sziciliában.

Foglalás menete

Ha elhatároztad magad nem marad hátra más mint, hogy elküldöd jelentkezésedet.

Miután átbeszéltünk mindent és írásban visszaigazoltuk fogalalásod a következőket tartsd szem előtt:

A foglalás a teljes összeg 20% előleg befizetése után ( euroban kell, hogy megérkezzen a bankszámlára) válik érvényessé, amit banki átulással kérünk teljesíteni.

A gasztrotúra fennmaradó összegét azaz 80% közvetlen megérkezésedkor kell teljesíteni szintén euróban és készpénzben. Amennyiben kevesebb, mint 30 nappal a választott gasztrotúra kezdőpnapja előtt lemondja foglalását sajnos az előleget elveszti. Abban az esetben, ha a jelentkező a foglalt személyek számával megegyező személyt vagy személyeket talál maga helyett a választott túrára ( és általuk az előleg befizetése megtörténik) természetesen a befizetett előleg  számára visszajár vagy az adott naptári évben megrendezett Sapori Siciliani gasztrotúránkra felhasználható.

Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt mihamarabb küldjétek el.

  Hozzájárulok, hogy a sziciliazamata.hu számomra e-mailt küldjön.
  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

  [recaptcha]

  Cégadatok

  Sapori Siciliani

  • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
   96100 Arenella
  • Tel.: +36 70 340 6172
  • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

  Tárhelyszolgáltató

  TeraHost Kft.

  • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
  • Tel.: +36 30 690 9394
  • E-mail: info@teratarhely.hu

  Szállás partnerünk

  Aranceto Hotel

  Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

  WizzAir

  Legutóbbi bejegyzéseink

  Share This