+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

5 napos „SZICÍLIAI ÍZELÍTŐ” GASZTROTÚRA

Gasztrotúra foglalás

Kurzusainkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban  ADDAURO RESORT**** Siracusa közvetlen közelében, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 5 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

Óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzusra 10-12 éves kortól szívesen várunk. Ezt figyelembe véve nekik külön gasztotúrát szervezünk, hogy a kicsikkel is élmény legyen a közös főzés és kalandozás a szigeten.

 

 

 

 

5 napos „Szicíliai ízelító”kurzusunk

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 5 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a Szicíliaiak életéből és gasztronómiájából. Ideális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszer használatára és életérzésre.
A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- , Wizzair közvetlen járathoz igazodva keddtől – szombatig tart.

 

Gasztrotúra árának részletezése és tartalma

 • 4 éjszaka szállást teljes ellátással, 2 ágyas szobákban, igény esetén felár fizetésével egyágyas szobában.
 • Megérkezés napján büfé vacsora a késői időpontra tekintettel.
 • 1 alkalommal általunk készített grill vacsorát .
 • 1 alkalommal könnyű ebéd.
 • 1 alkalommal könnyű vacsora arancino vagy pizzaszelet.
 • 1 alkalommal pincevezetés kantinban borkostolást ebéddel, valamint kastélylátogatás
 • 1 alkalommal ricotta készítés megtekintése és büféebéd.
 • 1 Siracusa Ortigia zöldség és halpiac látogatás.
 • 1 alkalommal együtt elkészített vacsora.
 • 1 alkalommal Etna túra
 • 1 alkalomma Fontana Bianche tengerparti szieszta.
 • 5 városlátogatás (Taormina, Savoca, Siracusa, Caltagirone, Catania)
 • 5 nap alatt fogyasztott prosecco, víz, üdítő, bor.

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.

Részletes programunk napi bontásba

1.nap

Önálló érkezés után, az élményekre és Szicíliára szomjazó csapatot a catania-i reptéren várjuk. Egy mindössze 40 perces utazást követően megérkezünk a  gyönyörűséges ADDAURO RESORT****, elfoglaljátok szobáitokat. Természetesen welcome drinkkel várunk benneteket, egy könnyű svédasztalos vacsora és egy-két pohár bor elfogyasztásával zárjunk az estét, hiszen már későre jár.

2.nap

Ébredés követően kávé és capuccino kíséretében kényelmesen megreggelizünk a szálláson. Majd irány Siracusa Ortigia halpiac. Megnézzük a helyi szokásokat és a belevetjük magunkat a piacozás élményébe. Megnézzük mik a helyi szokások, valamint közösen bevásárolunk a főzéshez az éppen aktuális idényzöldségekből és halféleségekből.Ezt követően bejárjuk Origia óváros kis utcáit és megnézzük a legfőbb nevezetességeket.

Miután kényelmesen kisétáltuk magunkat ellátogatunk a Lucia asszony borászatába  ebédünket szép borok kóstolása kíséretében fogyasztjuk el. Miután megtekintettük II. Ferdinánd kastélyát és bejártuk a botanikus kertet.

Kora délután érkezés a szállásra egy könnyű szieszta,majd helyi szakácsunk irányítása mellett elkészítjük a piacon vásárolt tengeri finomságokat:

 • Antipasto: Pepata di cozze
 • Primo: gamberi crudi marinati
 • Secondo: Orata a cartoccio
 • Contorno: Insalata verde mista

Természetesen a közösen elkészített menüsort finom borok társaságában fogyasztjuk el.
A vacsora persze nem csak tengeri különlegességekből áll, az antipasto és a desszert sem maradhat el.
Az esténket helyi vörösborok kisérik végig. Az étkezés közben átbeszéljük az eddigi kalandjainkat, élményeinket.

3.nap

 A szokásos bőséges reggeli a szálláson, majd 10:30 kor megnézzük hogyan keszítik a mozerellát és bejárjuk a gazdaságot valamint az állatfarmot. Ebédünket a gazdaságban fogyasztjuk el a helyi sajtfinomságokból mint mozzerella, ricotta, fűszeres sajtok, szalámi féleségek.

Miután megebédeltünk a gazdaságban útra kelünk és megnézzük Caltagirone várost, ami a keramiakészítésről híres. Sétálunk és megnézzük a főteret valamint a város nevezetességeit.
18:00 körül vissza érkezünk a szállásra és ma grillezésé lesz a fúszerep a szabadban. Ahogy minden közös főzés és vacsora alkalmával étkezéseinket finom borokok kísérik végig. Az étkezés közben átbeszéljük az eddigi kalandjainkat, élményeinket.

4.nap

A mai reggelinket egy kicsit korábban fogyasztjuk, mert egy hosszabb túrára indulunk.
Bejárjuk a csodálatos a sikátoroktól kanyargós TAORMINA városkát, ahol rengeteg csoda vár rátok. Egy rövid ismertető után, szabad program. Amfiteatrum belépő önköltséges (10 euro/fő) Az ebéd önállóan történik.
Ez a nap is tartogat még érdekességeket, ismét útra kelünl és meglátogatjuk a Keresztapa filmben is látható és  Al Pacino által is látogatott Vitelli Bar-t SAVOCA-ban ahol megiszunk egy finom cappucinot vagy espessót, ezt követően teszünk egy könnyű sétát a Santa Lucia templomhoz, itt vette nőül Michael Corleone Apollonia-t.

Majd visszaindulunk a szállásunkra.
Vacsorát ma mi készítjük Nektek. Grillezünk a szabadban finom rozmaringgal pácolt húsokat és zöldségeket.

5.nap

Sajnos eljött az utolsó közös reggelink. Csomagolás után indulunk bejárjuk az egyik legrégebbi római Amfiteátrumot megnézzük a kőfejtőt és Dionüsziosz”fülét” Siracusában. Ezt követően, hogy azért az utosó nap is élvezetes legyen irány a csodálatos nagyasszony azaz az ETNA, ahol egy rövid kráter túrát teszünk 1896m magasságba és megnézzüka már nem aktív Silvestri krátert és a csodaszép vulkanikus kietlen tájat. a vulkánikus kietlen tájat.
Túránk után útrakelünk és Catania felé vesszük az irányt. Sétálunk a via Etnán megnézzük az ókori catania romjait, Amfiteatrumot, templomok utcáját. Majd ebérdre eszünk egy Arancinot azaz rizses kis bombát raguval vagy sajttal töltve, Cataniaiak híres és kedvelt étele, ásványvíz vagy üdítő kíséretében és természetesen az elmaradhatatlan kávé.
Legetőséget biztosítunk neketek délután egy kis szabad programra shoppingra suvenir vásárlásra.

Elrepült ez a pár nap. Lehet, hogy egy kicsit fáradtan , de színes élményekkel gazdagodva indultok haza. Ez csak egy szelet volt Szicíliából, de bízzunk benne, hogy megéreztéttek   Szicília zamatát!

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. Bízom benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és hamarosan üdvözölhetünk gasztroturánkon itt Sziciliában.

A gasztrotúra ára: 690 euró/ Fő.
Létszám tekintetében: min. 5 Fő, max., 7 Fő

Foglalás menete

Ha elhatároztad magad nem marad hátra más mint, hogy elküldöd jelentkezésedet.

Miután átbeszéltünk mindent és írásban visszaigazoltuk fogalalásod a következőket tartsd szem előtt:

A foglalás a teljes összeg 20% előleg befizetése után ( euroban kell, hogy megérkezzen a bankszámlára) válik érvényessé, amit banki átulással kérünk teljesíteni.

A gasztrotúra fennmaradó összegét azaz 80% közvetlen megérkezésedkor kell teljesíteni szintén euróban és készpénzben. Amennyiben kevesebb, mint 30 nappal a választott gasztrotúra kezdőpnapja előtt lemondja foglalását sajnos az előleget elveszti. Abban az esetben, ha a jelentkező a foglalt személyek számával megegyező személyt vagy személyeket talál maga helyett a választott túrára ( és általuk az előleg befizetése megtörténik) természetesen a befizetett előleg  számára visszajár vagy az adott naptári évben megrendezett Sapori Siciliani gasztrotúránkra felhasználható.

Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt mihamarabb küldjétek el.

  Hozzájárulok, hogy a sziciliazamata.hu számomra e-mailt küldjön.
  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

  [recaptcha]

  Cégadatok

  Sapori Siciliani

  • Cím: Siracusa, Via Elorina, 190,
   96100 Arenella
  • Tel.: +36 70 340 6172
  • E-mail: kapcsolat@sziciliazamata.hu

  Tárhelyszolgáltató

  TeraHost Kft.

  • Cím: 2220, Vecsés, Kinizsi utca 73.
  • Tel.: +36 30 690 9394
  • E-mail: info@teratarhely.hu

  Szállás partnerünk

  Aranceto Hotel

  Közvetlen repülőgép járat Szicíliára

  WizzAir

  Legutóbbi bejegyzéseink

  Share This