+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Napfényes Szeptember Gasztrotúra 2019

2019.szeptember 12-17.
Gasztrotúra foglalásRészletek

Napfényes szeptemberi gasztrotúra programja:

Nálunk még nem ér véget a nyár szeptemberrel, sőt kellemes az idő egy nyár végi kerti grillezésre és közös főzésre.
A tenger még hívogat minket, a hőmérséklet is kellemes nyár végi.
Szeptemberben még a fürdőruhát is hozzátok magatokkal. Gasztonómiai kalandozásunkat kiegészítjük egy kis hajókázással, napfürdőzéssel.
Kurzusunkat autentikus szicíliai környezteben tartjuk, egy csodálatos szabadtéri medencés komplexumban Siracusában, Catania repülőtértől mindössze 40 perc távolságra. A gasztrotúránk 6 napos és közvetllen Wizzair repülőjáratokhoz igazodott. Főzőkurzusok tematikájukat és nehézségi fokukat tekintve azonosak, hozzávetőlegesen 3-4 óra hosszúak. A menük, amiket elkészítünk 3-5 fogásosak, létszám a min. 5 fő, max., 7. fő.

6 napos kurzusunk:

Várunk szeretettel benneteket egy kis utónyaralással egybekötött gasztrokalandozásra Siracusába. A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 6 nap leforgása alatt egy eszenciát kaptok a szicíliaiak életéből és gasztronomiájából. Ídális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszerhasználatára és életérzésre. Megismerkedhettek a vulkanikus termőtalaj által kínált zamatos gyümölcsökkel és zöldségekkel és azokból készített menüsorral.

Programjaink a főzőesteken túl változatos élményekben gazdag kalandozásokat tartogat

 • Bejárjuk a hangulatos sikátoroktól kanyargós Siracusa Ortigia óvárost ( Világörökség részét képezi).
 • Etna lábánál található bájos Bronte kis faluban, a pisztácia földjén pisztáciát szedünk, íllete betekintést kapunk a feldolgozás folyamatában, természetesen egy kis picknik a szabadban a helyi specialításokból.
 • Kilátogatunk a siracusai zöldség és halpiacra, ahol a helyi termelőktől beszerezzük a főzéshez szükséges friss alapanyagainkat. Illetve az Ókori piac helyszínét is bejárjuk.
 • Megnézzük az egyik legrégebbi római kori Amfiteátrumot és botanikus kertjét Siracusában.
 • Felfedezzük a szicíliai barokk stílusban épült Noto várost valamint Marzamemei tengerparti várost.
 • Taormina városlátogatás és Isola Bella sziget.
 • Hajókázás Siracusa körül.
 • Meglátogatjuk a Keresztapa film forgatási helyszínét Savoca városkát.
 • Felmegyünk az Etnára és túrázunk egy kicsit.
 • Catania városlátogatás és eszünk egy finom Arancinót.
 • Pihenésként kicsit napfürdőzünk Fontane Bianche homokos strandján.

A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- ,Wizzair közvetlen járathoz igazodva csütürtöktől- keddig tart.
A szállás, étkezések ( reggeli-ebéd-vacsora), transzferek ,szervezett kirándulások, idegenvezetés lebonyolításában együttműködő patrnerünk Aranceto Hotel ***.
Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. Bízom benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és hamarosan üdvözölhetünk gasztroturánkon itt Szicíliában.
Várunk titeket kettesben vagy akár baráti társasággal, pihenésnek, feltöltődésnek is remek program, de természetesen egyedül is bátran gyertek, mert ismerkedésre barátkozásra is pont ideális egy jó hangulatú közös főzés.

A gasztrotúra ára: 790 euró/ Fő.
Létszám tekintetében min. 5 Fő, max., 7 Fő
Időpont: 2019. szeptember 12-17.

Gasztrotúra ára NEM tartalmazza:

 • Kiutazás költségét, repülőjegyet ( WiZZAIR oldalán lehet foglalni), repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Résztvevőinknek igazán változatos, élményekben színes barangolást kínálunk ezen a meseszép szigeten. Bízom benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és hamarosan üdvözölhetünk gasztroturánkon itt  Szicíliában.

Programok tekintetében a változtatás jogát fentartjuk.
Jelentkezéseteket a korlátolt férőhely miatt miahamarabb küldjétek el.
Jelentkezés, érdeklődés:
Bozi Làszló
Tel: +36 70 340 6172

Legutóbbi bejegyzéseink

Legutóbbi bejegyzéseink

Share This