+36 70 340 6172 kapcsolat@sziciliazamata.hu

Sfoglia con ricotta e spinaci

Íme a gasztrotúránkon elkészített ételek receptje, hogy otton közösen is könnyen  elkészíthető legyen.

Nehézségi fok: könnyű

Elkészítési idő: 20 perc

Főzési idő: max. 30 perc

Sütő hőfoka: 180 C

Adag: 4 főre

Hozzávalók:

  • 1 csomag készen kapható levelestészta
  • 400 gr ricotta
  • 2/3 gerezd közepes méretű fokhagyma
  • 500 gr friss spenót
  • 2 evk. extra szűz olivaolaj
  • 1 tojás
  • Só ízlés szerint
  • 10 dkg parmezán sajt
  • Ízlés szerint egy kis szerecsendió és fekete bors

Ricottás alap elkészítése:

Alaposan megmossuk a friss spenót leveleket, majd lecsepegtetjük.  Egy serpenyőben az olivaoljon megfuttatom a foghagyma gerezdeket, aki nem szeretni a fokhagyma karakteres ízét azt ajánlom ne várja össze, ha nem egészben vagy félbevágba használja a párolás során, így a végén egyben ki lehet szedni az ételből, akit viszont nem zavar az bátran hagyja benne. Miután megfuttatam egy kicsit az olivaolajon a fokhagymát beleteszem a spenotót és elkezdem gyakori kevergetés mellett puháta párolni. A spenót sajátoságga, hogy gyakorlatilag a negyedére esik össze az ededeti állpotához képest. Miután puhára pároltam egy nagyobb méretű szűrőben lecsepgetetem a megpárolt spenótot és egy fakanál segítségével kicsit kinyomkodom belőle az olajat . Erre azért van szükség, mert különben nagyon elásztatja a ricottát. Félreteszem kihűlni, nagyon fontos, hogy hagyjuk valóban kihűlni a spenótot.

E közben a ricottát egy edénybe teszem hozzákeverem a tojás és elkeverem a sóval szerecsendióval és egy kis feketeborssal. Majd a végén hozzáadom a reszelt parmezánt. Amikor kihült a spenót hozzákevesem a ricottához.

Előveszek egy üvegtálat( formája a tészta formájától függ) lehet kerek vagy szögletes. Kb. 26 cm átmérőjű. Beleterítem a levelestésztát és szépen elegyengetem, majd villával egy kicsit megszurkálom a tésztát. Ezt követően a ricottás masszát belehelyezem és elegyengetem. Ha a tészta kicsit nagynak tűnik a szélét ráhajtom a ricottás masszára, így kap egy kis peremet az étel, látványnak sem utolsó.

180 C fokra előmelegített sütőbe helyezem és 30 percig sütöm alsó- felső sütő fokozaton.

Tálaláshoz:

Megszórhatjuk egy kis frissen reszelt parmezánnal.

Buon appetito.

Dóri & Laci

www.sziciliazamata.hu

Share This